Leros Gezi Rehberi Leros Gezi Rehberi

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin bu yıl 5'inci kez düzenlediği 'Şehrin Işıkları' konulu fotoğraf yarışmasına katılan eserler, İnegöl'de görücüye çıktı.

İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda açılan sergide, 50 eser yer alıyor. Toplamda 3821 fotoğrafın katıldığı yarışmadaki eserler arasından seçilerek sergilenen fotoğraflar, sergileme sonrası UEDAŞ tarafından çerçevelenerek satışa çıkarılacak. Buradan elde edilen gelir ise köy okullarının tadilatı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet yardımı gibi sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.

50 fotoğrafın yer aldığı sergi, bugün 11.00'da düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkanvekili Turgay Yel, UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ve UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Hasan Ali Yürük ile davetliler katıldı.

UEDAŞ'IN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Sergi açılışı öncesi konuşan UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, Şehrin Işıkları projesinin bu yıl 5'inci kez gerçekleştirildiğini kaydederek;

"Şehrin ışıkları, UEDAŞ'ın bir sosyal sorumluluk projesi. Bu yıl 5'incisi yapılıyor. Konusu gece ve ışık olan bir fotoğraf yarışması. Bu yarışmaya Türkiye'nin her yerinden katılım sağlanabiliyor. Bu yıl toplamda 3821 fotoğraf katıldı. Bu fotoğraflardan 50'sini burada sergiliyoruz. Sergilemelerden sonra da biz bu fotoğrafları çerçeveletip satışını gerçekleştiriyoruz.

Satılan fotoğrafların gelirlerini de sosyal sorumluluk projelerine kullanıyoruz. Bu projeler köy okulların tadilatı ve kışlık kıyafet yardımları olarak gerçekleşiyor. Amatör veya profesyonel herkes bu yarışmaya katılabiliyor. Bugün burada İnegöl Belediyesi'nin ev sahipliğinde sergimizi açtık. Kendilerine de teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇOK GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKTI

Belediye Başkanı Alper Taban ise çok güzel eserlerin İnegöl Kent Müzesi ev sahipliğinde ilçe halkıyla buluştuğunu dile getirerek;

"Bugün Kent Müzemizin sergi salonunda bir sergi açılışı için birlikteyiz. UEDAŞ'ın gerçekleştirdiği sergiye biz İnegöl Belediyesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. Şehrin Işıkları konulu yarışmaya katılan fotoğrafları inceledik. Çok güzel eserler ortaya çıktığını görüyoruz.

Tabi konu UEDAŞ olunca bir tarafta da enerji, ışık, elektrik söz konusu. Bir taraftan hem bir sosyal sorumluluk projesi yerine getirilmiş oluyor hem de halkımızı güzel eserlerle buluşturmuş oluyoruz. Vatandaşlarımız da gelip bu resimleri sergi salonumuzda inceleyebilir" diye konuştu.

İNEGÖLLÜ FOTOĞRAF TUTKUNLARINA ÇAĞRI

Şehrin Işıklarının devam eden bir proje olduğuna da vurgu yaparak İnegöllü fotoğraf tutkunlarına seslenen Taban, "Bu yıl 5'incisi yapıldı. İleriki yıllarla ilgili de İnegöl'deki fotoğraf severlerimiz buraya katkı koyabilirler. Gördüğümüz kadarıyla bu konuya gönül vermiş pek çok insanımız var.

Hatta bu konuda dernekleşmiş olan arkadaşlarımız da var. Ben emeği geçen yöneticilerimizi ve kurumumuzu kutluyorum. Sosyal sorumluluk projeleri önemli. Bu kamu için de geçerli özel sektör için de geçerli. Buradan da bir gelir elde edilip bu gelirin de faydaya dönüştürülmesini bir kazanç olarak düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.

Konuşmalar sonrası kurdele kesimi ile serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından sergilenen fotoğraflar incelendi.