TÜİK, şubat ayı işsizlik rakamları açıkladı TÜİK, şubat ayı işsizlik rakamları açıkladı

SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI AÇILSIN
Bursa ve Balıkesir yöresinden belediye başkanları, ziraat odası başkanları, AK Parti ilçe başkanları ile bölge çiftçileri tarafından başlatılan ortak girişimler, Susurluk Şeker Fabrikasına yeni bir ivme kazandırdı.
ORTAK PLATFORM HAREKETE GEÇTİ
Susurluk Şeker Fabrikası'nın, tekrar faaliyete geçirilmesi adına oluşturulan bölge dinamiklerinin yer aldığı ortak platform Susurluk'ta gerçekleştirildi. Toplantıya, İnegöl'den Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik katılım gösterdi.
ÇİTÇİ İÇİN HAYATİ ÖNEMİ VAR
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye'deki tarımın en önde gelen ilçelerinden olan Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir ve İnegöl'ün yanı sıra, Balıkesir ve Susurluk çiftçileri açısından da hayati öneme sahip Susurluk Şeker Fabrikası'nın tekrar faaliyete geçirilme çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI
Pancar üretiminin İnegöl'de çiftçinin önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "İnegöl ve Yenişehir olarak bizler Susurluk Şeker Fabrikası'nın tekrar ve acil olmak üzere üretime geçmesini talep ediyoruz" dedi.