SUSURLUK FABRİKASI AÇILSIN
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;
"Pancar İnegöl genelinde çok ekilen bir üründü fakat son yıllarda kotaların gelmesiyle pancar üreten birkaç kişi kaldı. Fiyatların uzun süre aynı şekilde kalmasıyla da ekimden kaçış olmuştu.
Geçtiğimiz yıllarda önceki sene pancar fiyatlarında iyileştirme olduğundan dolayı üretim söz konusu oldu. Biz Susurluk Şeker Fabrikası'na bağlıyız. Normalde Pancar Kooperatiflerinde Eskişehir'e bağlıyız. Oylarımızı Eskişehir'de kullanıyoruz. Susurluk Şeker Fabrikası önceki sene az bir çalışma imkanı buldu, kapalı duruyor.
Bunların açılması için Güney Marmara'da pancar üretimi yapan yerlerin Belediye Başkanlarımız, siyasi partilerin ilçe başkanları, Ziraat Odası Başkanları olarak bir karar aldık, Ankara'ya Tarım Bakanlığına gideceğiz. Fabrikanın açılması ve kotamızın yükseltilmesini talep edeceğiz" dedi.
KOTAMIZ 46 BİN TONDU
"Geçen sene Başbakanımız Binali Yıldırım, pancar fiyatlarını 2017 yılında 210 lira olarak açıklamıştı" diyen Çelik;
"Fiyat açıklıyorsunuz, güzel bir fiyat, diğer ürünlere bakıldığında hepsinden çok getirisi olur ama öbür taraftan bir yandan fabrika kapalı bir yandan da kota ile çiftçilerin önünü kesiyorsunuz. Geçen sene Yenişehir ve İnegöl olarak 46 bin ton pancar teslim etmişiz. Kotamız da 46 bin tondu.
Vermiş olduğunuz taahhüdü yerine getiremediğiniz zaman bunun ceza-i müeyyideleri de var. Sonrasında bu yıl fiyatların 210 lira açıklanması sebebiyle bize aşırı talep geldiğinden dolayı Yenişehir Ziraat Odası Başkanımızla Ankara'ya giderek vekilimiz Hüseyin Şahin ile görüştük.
Bizim yanımızda Şeker Fabrikaları Genel Müdürünü aradı. Israrla kotanın 100 bin ton olması gerektiğini vurguladı. Öyle de bir ümidimiz vardı fakat geçen seneki 46 bin ton olan kotayı 100 bine çıkaracağız derken 36 bin ton olarak görüyoruz. Çiftçinin kuruluşuyuz, haklarını aramak için yollara çıktık.
İnşallah bizi anlarlar ve dediğimiz gibi yalnızca Yenişehir ve İnegöl olarak 100 bin ton kotaya ulaştırırlar. Bunu yaparken siyasi bir amaçla yapmıyoruz. Bu işin içinde Güney Marmara'da pancar üretimi yapan ilçelerin siyasi temsilcileri, Belediye Başkanları da var" İfadelerini kullandı.

Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor