Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO)Meclis Başkanı ŞekibAvdagiç'in katılımıyla gerçekleşen gala programında, sektörün 'en'leri ödüllendirildi.

GÜLEÇ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul, 26Ocak 2018-Mobilya sektörünün 2023 vizyonunda önemli bir parametre olan CNR İMOB kapsamında 4'üncüsü düzenlenen Gala Programı'nda sektörün çatı kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), üyeleriyle 24 Ocak Çarşamba günü WowAirport Hotel' de bir araya geldi.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç'in ev sahipliğinde gerçekleşen galaprogramına;Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı ŞekibAvdagiç''in yanı sıra MOSFED üyeleri ve sektörün temsilcileri yer aldı.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN GELDİĞİ NOKTA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Açılışta konuşmasında katılımcılara seslenen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, düzenlenen bu gecenin sektörün daha da büyümesi ve iş birliklerinin gerçekleştirilmesi için çok güzel bir platform olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu,

"Küresel rekabette mobilya sektörünün geldiği nokta göz kamaştırıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 14 büyüyen mobilya sektörü, ekonomimizin daha da büyümesine olanak sağlıyor.

Bu güçle 3 milyar dolar ihracat hedefinizi aşacağınıza eminim. Hükümetimiz her zaman ihracatçının elini güçlendiriyor. Ekonomik göstergeler yükseliyor. Faizler düşüyor" dedi.

"AR-GE DESTEKLİ TASARIMLA HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ"

Açılış konuşmasında davetlilere seslenen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, sektörün dünyada ilk beş içerisinde yer bulması için Ar-Ge destekli tasarıma yönelmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı! Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı!

Bilgiye dayalı yenilikçilik ve üretkenlik kapasitesinin tetiklenmesi ve buna bağlı bir ekonomik refahın ancak; eğitim, tasarım ve inovasyonun bir bütün olarak ele alınmasıyla gerçekleştirileceğini söyleyen Güleç,

"Federasyon olarakTürkiye mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan birini de fuarımız kapsamın gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki sektörümüz ihracatla büyüyecek.

Bu çalışmalarımızın neticesinde önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi içinde görmek için elimizi taşın altına koyuyor, sektörümüzü tüm paydaşlarıyla büyütmek için spesifik projeleri hayata geçiriyoruz. Öte yandan sektör olarak tasarıma verdiğimiz önemi bir kez daha CNR İMOB'da ortaya koyuyoruz.

TASARIM VE İHTİCAT ÇOK ÖNEMLİ

Tasarım ve ihracat bizim en önemli iki konumuz. Biz MOSFED olarak biliyoruz ki, sektörümüzü ilerilere taşıyacak en önemli argümanlar bunlar. Bu iki enstrümanı doğru çalarsak, hedeflerimize daha kolay ulaşırız.

Çünkü hedefimiz çok net; Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda sektörümüzle birlikte ülke ekonomisinin büyüdüğünü görmek. Bu bakış açımızın bir yansıması olarak bugün burada sektör profesyonellerini ödüllendirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gala programı kapsamında sektörde yetmiş yılı devirmiş "Yaşayan Çınarların" yanı sıra, AR-GE ve tasarım merkezi açan firmalar ile Turquality-Markalaşma programında yer alan firmalar da ödüllendirildi.