ÖZEL BİR SERGİ
Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer, bu serginin bu yıl açtıkları 7. etkinlik sergisi olmasına rağmen kendileri için özel olduğunu belirtti.
Kalın keçelerden yapılan semazenlerde çocuklara önce görsel öğeler gösterildiğini, daha sonra öğrencilere semazenlik ve sufiliğin tarihçesi ve Hz. Mevlana ile ilişkisi anlatıldığını belirtti. Tüm bunlardan sonra etkinliğin bitirildiğini aktardı.
MEVLANA İŞLENDİ
Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol Baştürk ise, Mevlana Haftası kapsamında sadece görsel sanatlar dersinde çalışmaların yapılmadığını, sınıflarda da öğrencilere Mevlana'nın hoşgörüsü, sözleri ve 7 öğüdünün aktarıldığını, yorumlandığını ve sunumunun yapıldığını belirtti.
Mevlana'nın tüm özellikleri ile aktarılmaya çalışıldığını ifade eden Baştürk, Mevlana ile ilgili şiir ve mektup yarışmalarının da düzenlediğini bu sayede çocukların kendi zihinlerinde yer eden Mevlana ile tanışmalarını amaçladıklarını aktardı.
Kurum olarak tarihimizde yer etmiş Mevlana gibi değerli kişilere çok önem verdiklerini belirten Baştürk, ilerleyen zamanlarda da buna benzer etkinliklerin süreceğini aktardı.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı