Sahnedarlar Derneği'nde düzenlenen programa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve kursiyerler katıldı.

33 BİN KURSİYERE EĞİTİM

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Halk Eğitim Merkezi olarak yıl boyunca pek çok kurslar yapıyoruz. Meslek kursları, sanat kursları, hobi kursları, genel kültür kursları ve pek çok kurslar yapıyoruz. Yaklaşık 1250 adet kurs yaptık ve 33 bin civarında kursiyerimize geçtiğimiz yıl eğitim verdik. Bu eğitim yılımız yeni başladı. 3 Ekim'den itibaren yeni kurslara başlayacağız İnşallah önümüzdeki sene bu sayıları katlarız. Bu kursları yaparken sadece kendi binamızda kendi fiziksel imkanlarımızla bunları yapmıyoruz. Bu kurslarımızı pek çok dernekler, STK'lar, İnegöl Belediyesi, muhtarlıklar, okullar ve bunların ortamlarında, onlarla işbirliği içerisinde yapıyoruz. Bu kursumuzu da Sahnedarlar Derneğimiz ile beraber Nisan ayından Haziran ayına kadar gerçekleştirdik. Ses eğitimi koromuzun çok güzel bir yılsonu final gecesi olacaktı fakat o tarihlerde çok sayıda şehidimi olmuştu. Şehitlerimiz için ağlarken bir nevi eğlence sayılabilecek bu etkinliğin içerisine giremezdik. Dolayısıyla iptal ettik. Bugüne nasipmiş. Her insan doğumundan itibaren müzikle büyümeye başlıyor. İlk müzik öğretmenlerimiz annelerimiz oluyor, ninnileriyle notalar kulaklarımıza işlemeye başlıyor. Herkesin içerisinde bir uhde kalır. Bazıları o yeteneklerini geliştirirler bazılarının da içlerinde vardır. Bir şarkı söylemeye çalışırlar. Herkesin içerisinde de bir enstrüman çalma isteği vardır. Bunu gerçekleştiremez. Hem ses eğitimini gerçekleştirenler hem de enstrüman eğitimini gerçekleştirenleri kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından sertifika törenine geçildi. Tören sonunda Sahnedarlar Derneği üyeleri tarafından türküler seslendirildi.