Yeni hedefi turizm olan İnegöl'ün bu alanda hazırlanan projelerle gelişimi sürerken, İnegöl hafta sonu turizm alanına önemli konuklar ağırladı. Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) üyesi gazeteci, yazar ve gurmeden oluşan 21 kişilik heyet, davet üzerine İnegöl'e geldi.

Cuma günü şehrimize gelen alanında uzman heyet, rehberler eşliğinde 2 gün boyunca İnegöl'ü gezdi. Oylat'tan Boğazova'ya, Oylat Mağarasına, meyve bahçelerine, Kent Müzesi ile Mobilya Müzesine ve şehir merkezinde bulunan alanlara yapılan gezilerde İnegöl'ü keşfeden yazarlar, Pazar günü de Doğa Sporları ve Turizm Merkezi'nin (DOSTUM) Yeniceköy'de bulunan merkezini ziyaret etti.

İNEGÖL'E HAYRAN KALDILAR

Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi

DOSTUM'da Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ağırladığı konuklarla DOSTUM merkezi gezilip öğle yemeği yendi. Kaymakam Ali Akça ile Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş'ın da katıldığı bir istişare toplantısı gerçekleştirilirken, TUYED üyelerinden İnegöl ve İnegöl'ün turizmi konusunda fikirler alındı.

Şehrin gelecekle ilgili hedeflerinin de konuşulduğu istişare toplantısında, TUYED üyeleri İnegöl'e hayran kaldıklarını ifade ederek keşfedilmemiş bu doğal güzelliklerin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.

YENİ YÜZÜMÜZ TURİZM OLACAK

Yapılan istişare toplantısı sonrası bir değerlendirme açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl olarak belediyenin destek ve katkılarıyla turizmle alakalı hedefler konulduğunu söyledi. Yapılan toplantı neticesinde çok güzel sonuçlara varıldığını kaydeden Aktaş,

"Yeni yüzümüz turizm dedik. Turizmde ciddi açılımlar sağlayacağımızı söyledik. DOSTUM'u (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi), mobilyayı, köfteyi, kaplıcayı hepsini turizmin başlığı altında şehre gerçek bir değer olarak dönüştüreceğiz dedik.

Ve bu manada da bugün 2 gündür şehrimizde ağırladığımız TUYED (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) üyelerinden oluşan İstanbul'dan çok değerli misafirlerimizle birlikteyiz. Çok tecrübeli yazarlarımız var. Onlarla bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantının neticesinde de çok güzel sonuçlara vardık" dedi.

TURİZMİN YOL HARİTASININ BELİRLENMESİNDE MİHENK TAŞI OLACAK

Bu toplantının İnegöl'ün turizm yol haritasının belirlenmesinde mihenk taşı olacağını dile getiren Aktaş,

"İnegöl'ü çok sevdiklerini, İnegöl'ün bu yönünü asla bilmediklerini, İnegöl'ün köftesini ve mobilyasını bildiklerini ifade ettiler. Ama bugün biz doğasıyla, kültürüyle, ortamıyla çok canlı bir İnegöl gördüklerini ve bunun muhakkak suretle pazarlanması gerektiğini kendileri ifade ettiler.

Buna dair tecrübelerini paylaştık. İnşallah yol haritamız içerisinde çok önemli bir mihenk taşı olacak bu buluşma. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnegöl ile alakalı, İnegöl'ün geleceğiyle alakalı keyifli şeyler duymaktan bizler de ayrıca yönetici olarak gururlandığımızı ifade etmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.