Alınan bilgiye göre, Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren berber dükkanına, 10 Aralık 2016 tarihinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomobilden pompalı tüfekle saldırı düzenlendi.

Saldırıda kurşunların hedefi olan işyeri sahibi Lütfü Halitoğlu (23) ile traş olan müşteri Vahid Recepov (43) yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan şüphelilerin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Davanın üçüncü duruşmasında, mahkeme heyeti tanıkları dinledi.

Olayın tutuklu sanıkları Halil K., Serkan K., ile tutuksuz yargılanan 2 sanık duruşmada savunmalarını yaptılar.

KORKUTMAK AMACIYLA ATEŞ ETTİM

Tutuklu sanık Halil K. ilk savunmasında,

"Olaydan bir hafta önce ağabeyim Murat, Akhisar mahallesinde darp edildi. Ağabeyimin sakat kalma durumunu öğrendiğim, çok üzüldüm. İnegöl'e geldiğimde ağabeyimin evinin yakılacağını duydum. Bende olayı araştırmak için araçla tek başıma Akhisar Mahallesine gittim. Olayın yaşandığı berber dükkanının önüne geldim."

"O sırada Berber dükkanının önünde bulunan iki kişi bana güldüler. Bende aracımdaki pompalı tüfekle dükkana doğru ateş ettim. Şahısları korkutmak amacıyla ateş ettim. Aracı ağabeyimin çocuğuna teslim ettim.

Daha sonra otobüsle Bursa'ya gittim. Pişmanım, keşke bunların hiçbiri olmasaydı. Beraatimi istiyorum" demişti.

Diğer tutuklu sanık Serkan K. ise,

"Akhisar girişinde önümüzü 20 kişi kesti, konuşmaya fırsat vermeden bizi dövdüler. Daha sonra olay yerine giden amcamın darp edildiğini duydum. Ben kimseye ateş etmedim. Beraatimi istiyorum" dedi.

MAHKEME 2018'E ERTELENDİ

Tanıkların beyanına göre silahlı saldırıya karışmadığı gözlenen Serkan K.'nın tahliyesine, Halil K.'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Şubat 2018 tarihine erteledi.