BU KEZ HALK KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan genel seçimler için oy verme işlemi 08.00'de başlayacak; 17.00'de sona erecek.

İlçemizde 180 bin 692 seçmen 546 sandıkta oy kullanmak için sandık başına gidecek. Bursa'daki 20 milletvekilliği koltuğu için İnegöl'den 3'ü bayan 9 aday bulunuyor.

İNEGÖL'ÜN ADAYLARI HAZIR

İnegöl'ün yer aldığı Bursa ikinci bölgede; AK Parti'nin milletvekili adayları 3.sıradan Vildan Yılmaz Gürel, 9.sıradan Burcu Yaran ile 10. sıradan İsmail Özkan.

MHP'nin milletvekili adayları: 5.sıradan Hayati Bedir ile 9.sıradan Ümit Kaplan.

İYİ Parti'nin milletvekili adayları; 2.sıradan Hasan Toktaş ile 6.sıradan Betül Bayraktar Orhan.

CHP'nin milletvekili adayı 4.sıradan Erkan Dönmez,

Saadet Partisi'nin milletvekili adayı ise 2.sıradan Fikret Bayramı

BİR ÇOK YENİLİK GELECEK

Seçim, geçen yıl yapılan anayasa değişiklikleri ve buna ilişkin uyum yasaları çerçevesinde pek çok yeniliğe sahne olacak.

Daha önce ilk kez 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirken, 24 Haziran'da seçmenler ilk kez cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için aynı gün sandığa gidecek.

VEKİL SAYISI 600 OLACAK

Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanacak. Bazı illerin çıkaracağı milletvekili sayıları da bu kapsamda değişirken, Bursa ilk kez 2 seçim bölgesine ayrıldı.

Siyasi partilerin ittifak kurarak seçime girebilmesi de 24 Haziran seçimlerinin ilkleri arasında yer alacak. Engelliler için seyyar sandık uygulaması da bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek.

GENÇGAZETE.NET'TEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başladığı andan itibaren seçim sonuçlarını gencgazete.net adresinden takip edebilirsiniz.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!