"ADAYLAR SON BİR HAFTAYI NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

İçinde bulunduğunuz şartları ve koşulları iyi analiz edin; çalışma sürecinizi, geçmiş yılların soru dağılımlarını, soru çıkma ihtimali yüksek konuları kapsayan sade, uygulanabilir bir program oluşturun.

1- Özet çalışma ve tekrar yapacağınız konuları belirleyin
2- Her gün bir deneme çözün; denemelerde eksiklerinizi tespit edin ve gerçek sınavın provası olması bakımından denemeleri gerçek sınav saatlerinde uygulayın.
3- ÖSYM'nin sitesinde yayınladığı geçmiş yılların sorularına ve bu yıl ilk kez uygulanacak YKS örnek sorularına göz atmayı unutmayın, bu pratik soru tarzlarını anlamanızı ve sınav aşinalığınızı arttıracaktır.

Sınava yaklaştığımız bu son günlerde yaşamınızın rutin akışında başta beslenme ve uyku düzeniniz olmak üzere değişiklikler yapmamaya özen gösterin. Azalan sürenin yarattığı baskı ve gereksiz panik havasını yaşamamak için planlı ve dengeli olmak koşuluyla sosyal etkinliklere, aile ve arkadaşlarınıza zaman ayırın.

DERS ÇALIŞMAYI NE ZAMAN BIRAKMALI?

Çalışmalarınızı ne zaman sonlandıracağınızın cevabını en iyi siz bilirsiniz, herkes için geçerli ve tutarlı bir kural söz konusu değil. Ancak yıllar içinden gelen öğrenci deneyimleri bize sınava 1 ya da 2 gün kala çalışmaların bırakılmasının doğru ve yerinde olduğunu, böylesi bir tutumun sınavın yaşamımızdaki gerçek yerini alarak bizleri daha zinde tutacağını göstermektedir. Sınava uzun bir süre önce ders çalışmanın bırakılması sonucu oluşan boşlukta öğrencilerin kaygı ve gerçek dışı birçok duygu ve düşünceye kapıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

SINAVA BİRKAÇ GÜN KALA TÜM HAZIRLIKLARINIZI TAMAMLAYIN

Sınav yerinizi görmek, ulaşımla ilgili planlarınızı oluşturmak, sizden istenilen belgeleri eksiksiz tamamlamak ve sınav günü için rahat kıyafetler hazırlamak gibi teknik hazırlıklarınızı birkaç gün önceden bitirin, yaşanmasını hiç istemeyeceğiniz ve telafi zor olacak sürprizlerin böylelikle önüne geçebilirsiniz."