Yoğun Bursa programının ardından Ankara'ya dönüşte İnegöl'de mola veren Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, akşam yemeğini yedi.

İNEGÖL'DE OLMAKTAN MUTLUYUM

İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve partililer tarafından Orhan İnegöl Köftecisinde karşılanan Karamollaoğlu, yemek öncesi basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, İnegöl'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İnegöl'ün meşhur köftesini yiyoruz. İnegöl'ün iktisadi durumu, mobilya sektörü ve tarım yönünden önemi büyük" dedi.

EKONOMİ POLİTİKASI KÖKTEN DEĞİŞMELİ

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, "Biz endişeliyiz. İktidarın bu tatbik ettiği ekonomi politikası kökten değişmedikçe sanayicinin derdine derman olamazsınız. Çünkü hükümet sanayicinin derdiyle dertlenme gibi bir derde sahip değil. Tamamen meseleye üst seviyede global olarak bakıyor."

"O zamanda sanayicinin bizatihi yaşadığı sıkıntıyı anlamıyor ve 'benim derdim değil sizin derdiniz, siz çözüm yolu bulacaksınız' diyor. Bu anlayışı hükümetin mutlaka değiştirmesi lazım. İmkanları farklı yerlerde tamamen hizmet sektöründe tükettiler. Hizmet sektörüne kaynaklar aktarılınca üretim sektörüne pay kalmadı. Hizmet sektörünün borç taksitlerini, oradan gelen faizleri ödemekle meşguller. Buda ekonomiyi iyice zayıflattı, dibe vurdurdu."

BİZ ENDİŞELİYİZ

"Bundan sonraki süreç partili bir Cumhurbaşkanımız oldu. İnşallah hayra vesile olur. Biz endişeliyiz. Kuvvetler ayrılığı prensibi maalesef çok gevşek olduğu için biz partili bir Cumhurbaşkanı olmasından birazcık endişe duyuyoruz. Tüm siyasi partiler içerisinde oluşturulan politikalara ciddi tepkinin olmadığı belki de en önemli siyasi kurum Saadet partisidir. Siyaset belki yeniden şekilleniyor. Yeniden bir takım oluşumlar meydana gelebiliyor. Bunu zaman gösterecek. Biz diğer partilerin iç meseleleri ile doğrudan doğruya ilgilenmeyi, yorum yapmayı da isabetli bulmuyoruz" diye konuştu.

Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti