İnegöl Belediyesi tarafından 3 yıldır sürdürülen "Bereket Sofrası Halk Günleri" etkinliği, Alper Taban döneminde de devam ediyor. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Altınbaş Caminde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi yoğun oldu.

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından cami lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, gündeme ilişkin konular hakkında sohbet edildi.

HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Vatandaşların taleplerinin de dinlendiği kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Vatandaşla sürekli temas halinde olmak adına Bereket Sofralarının kurulduğunu ifade eden Taban,

"Her Cuma sabahı olduğu gibi bu hafta da Altınbaş camimizde Bereket Soframızı kuralım ve sizlerle bir araya gelelim istedik. Bir yandan mübarek Cuma gününü eda ederken, namazlarımızı kılarken, bir yandan da sizlerle hemhal olalım istedik.

Ben de çok yeni ve taze bir Belediye Başkanıyım. Var gücümüzle yaratılanların en şereflisi olan insanlara en güzel hizmetleri edebilmek için çalışıyoruz. Görevimizi teslim edene kadar bunu böyle devam ettireceğiz. Belediye doğumdan ölüme kadar var olan bir kurum. Her alanda sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz" dedi.

TÜRKİYE VE MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDEKİ OYUNLAR BİTMEYECEK

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

Alper Taban, ülke gündemine de değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Filistin ve Kudüs konusunda İslam İşbirliği Teşkilatının ortaya koyduğu iradeyi görüyoruz. Müslümanlar olarak güzel bir birliktelik sağlayarak bir güç olduğumuzu artık dünyaya hissettirmeye başladık. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde yapıyoruz. İslam İşbirliği Toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kabul edildiğini deklare etmesini hep birlikte gördük. Buradan benim çıkardığım bir tane sonuç var; bugüne kadar oynanan oyunların tamamı Müslümanların üzerinde oldu.

Bu geçmişten bugüne böyle oldu ve bundan sonra da devam edecek. Ben biteceğini zannetmiyorum. Zaten bizler iman etmiş insanlarız ve meselenin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. İyiler iyiliğini yapmaya devam edecek, kötüler de rolünü oynamaya devam edecek. Burası imtihan dünyası. Buradan çıkardığım sonuç bir ve beraber olabilmek. Bir ve beraber olmak zorundayız. Kol kola girmek zorundayız. Her ne kadar farklı düşüncelere de sahip olsak bunlar bizim zenginliğimizdir. Her birimiz farklı farklı melekelere sahibiz. Birileri de nifak tohumları atarak bizleri birbirimizle çatışmaya sürüklemek isteyecekler. Özellikle Türkiye ve Müslümanlar üzerindeki bu hesapların bitmeyeceğini biliyoruz."