HAYVANLARA BARINAK OLDU
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin 29 Aralık 2007 tarihinde hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Aktaş,
"Kurulduğu ilk günden beri hem sokak hayvanlarına hem de sahipleri tarafından terk edilen hayvanlara ev sahipliği yapan binamız, gerek barınak, gerekse aşı ve tedavi noktasında can dostlarımıza hizmet vermekte."
1820 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ
"Bugüne kadar merkezimizde, yaklaşık 1482 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 1820 can dostumuzun her türlü tedavisi gerçekleştirilerek alındıkları ortamlara bırakılmıştır. Yaklaşık 1310 sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir" dedi.
YABANİ HAYVANLARA HİZMET
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin 2016 yılı verilerini de paylaşan Başkan Aktaş,
"2016 yılında 238 kısırlaştırma ve 134 sahiplendirme yapıldı. 135 can dostuna ilk müdahale tarzında tedavi ve 32'sine de yumuşak doku ve ortopedi ameliyatı gerçekleştirildi.
Ayrıca yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar 21 leylek, 16 kartal başta olmak üzere çakal, ayı, su kuşu vb. yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik."
HER TÜRLÜ BAKIM VE TEDAVİ YAPILDI
"Barınağımızda her türlü bakım ve tedavi gerçekleştiriliyor. Bu manada vatandaşlar tarafından veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar barınağımızda ön muayeneden geçiriliyor.
Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları, özellikle parazit aşıları yapıldıktan sonra belli bir süre barınağımızda misafir ediliyor.
10-15 günlük iyileşme süreci geçtikten sonra yine alındıkları bölgeye veya daha uygun noktalara bırakılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri