İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar
Saadet Partisindeki bayramlaşma bayramın ikinci günü parti binasında gerçekleştirildi. Programa İl Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir, İl Eğitim Başkanı Av.Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütcü, İlçe İstişare Kurulu üyesi Cansuyu Derneği İnegöl Temsilcisi Osman Nuri Demircan, AGD İlçe Başkanı Kenan Alemdar, İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

NE KADAR ŞÜKRETSEK AZ
Bayramlaşmada konuşan İlçe Başkanı Ertan Sütçü: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmiş olmanın bir kez daha bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’a, bizleri bir kez daha Ramazan bayramına ulaştırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı boyunca oruç tutup, namaz kılan, zekâtını ve fıtır sadakasını veren, yoğun bir ibadet ve kulluk mevsiminin ardından Allah’ın rahmetini ümit eden Müslümanlar, bugün sevinmeyi elbette hak etmişlerdir. Ramazanda tutulan oruçlarla hem bedenini hem de ruhunu arındıran, aç insanların halini anlayan ve onlara yardım edenler, destek oldukları bu insanlarla beraber, bayramın sevincini de birlikte paylaşmayı çoktan hak etmişlerdir” dedi.

BAYRAM, TATİL YÖRELERİNE KAÇIŞ DEĞİLDİR
“Oruçlarını kalkan ederek, kendilerine apaçık düşmanlık eden şeytanları, sabır ve samimiyet zincirine vuran müttakî müminler, nefislerine karşı elde ettikleri zaferleriyle iftihar etmeyi sonuna kadar hak etmişlerdir” diyen Sütçü, şöyle devam etti: “Ancak bu başarıyı ve bayram sevincini kalıcı kılabilmek ve ötelere taşıyabilmek için yapılması gerekenler bu kadarla sınırlı değildir. Bayramlar; Efendimiz (sas)’in “Bugün bir yetim başı okşadınız mı, bir hasta ziyaretinde bulundunuz mu" Sorusuna “Evet ya Rasulallah” diyebilmemize vesile olmalıdır. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sas) gibi yetimlerin öksüzlerin yaşlıların birer sahibi olmalıyız. Kimsesizlerin kimsesi olmalıyız. Bayramlar, tatil yörelerine ve turistik yerlere kaçış vesilesi değil; anne ve babalarımız başta olmak üzere dost ve akrabaların ziyaret edildiği, ya da aranıp sorulduğu günler olmalıdır”

ÇOCUKLARA BAYRAM GELMEDİ
Dünyanın dört bir yanında çocukların bayram sevincini yaşayamadığını kaydeden Sütçü: “Bayramları güzelleştiren çocuklardır. Çocuklar asla unutulmamalı ve bayramın ulaşmadığı hiçbir çocuk kalmamalıdır. Çünkü bayram tüm ümmet ile birlikte yaşanınca bayram olacaktır. Maalesef bayramı idrak ettiğimiz bu bugünlerde yine tebessümlerimizde acı, sevinçlerimizde burukluk var. Siyonist İsrail’ füzelerle saklambaç oynayan ve ebelendiği zaman şehid olan Gazzeli çocukların, bir çoğu öksüz ve yetim bırakılan Iraklı çocukların, çocuklarını her sabah ölüme gönderen Suriye’li anaların, vahşi Budistler tarafından diri diri yakılan Arakan lı çocukların, yiyecek ekmek bulamadığı için açlıktan ölme tehsi yaşayan Afrikalı çocukların hüznünü kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞUURLANMA NİYAZ EDİYORUM
Sütçü: “Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslümanın acısı var yüreğimizde. Bizler, Müslümanlar olarak her zaman sömürülmeye, zulüm görmeye, ezilmeye mahkum muyuz" Oysa daha güzel bir dünya elbette mümkündür. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya elbette mümkündür. Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya elbette mümkündür. Cenab-ı Haktan bizlere; gücün değil hakkın hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini niyaz ediyorum. Bu bayramın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu vesileyle kıymetli ilçe halkımızın ve siz değerli teşkilat mensuplarımızın mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.