Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada,

"Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sistemi değiştirilmiş ve bu yıl yeni sisteme göre öğrenci yerleştirmeleri yapılmıştır. Öğrenci mevcudunun % 10 u sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilmiş geri kalan %90 öğrenci ise mahalli yerleştirme esasına göre yerleştirilmektedir. Bu yerleştirmelerde de Bakanlığımızın uyguladığı yeni yerleştirme sistemi geçerlidir. Yine öğrencilerin tercihleri doğrultusunda sistem tarafından yerleştirmeler yapılmıştır."

"Bu yıl 8. Sınıf öğrencilerimiz farklı bir süreçten geçti. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre LGS yerleştirmeleri sonuçlandı LGS yerleştirmeleri sonucunda yerleşemeyen veya yerleştiği okulundan memnun olmayan öğrencilerimiz 4 nakil döneminde tercihleri doğrultusunda Bakanlığımızca belirlenen yeni kriterlere göre nakiller ve yerleştirmeler yapıldı. Nakil Yerleştirme süreci de 6 Eylül tarihinde son başvurular alındı ve sonuçlar Bakanlığımız tarafından 8 Eylül Cumartesi günü açıklandı."

"Hiçbir Liseye yerleşemeyen öğrencilerimiz ve velileri ile birlikte İnegöl Hükümet Konağı 3. kattaki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim öğretim bölümüne dilekçe ile müracaat edecekler. İnegöl'deki ortaöğretim kurumlarımızı tercih edecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldığımız başvuruları öğrencilerimizin diploma notuna, tercihlerine göre boş kontenjanlara yerleştireceğiz. Öğrencimizin tercih ettiği liselerde boş kontenjan olmaması veya diploma notuna göre tercihlerine yerleşememesi durumunda"

"Bakanlığımızca öğrencimizin kaydı Açık Lise'ye alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilerimiz ve velilerimiz 14 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat edip bilgilerini ve tercihlerini içeren dilekçelerini Müdürlüğümüze teslim etsinler" diye konuştu.

Bilican ayrıca nakil yerleştirme sürecinde Anadolu Liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liselerinde Bakanlıkça ek kontenjan artışı yapıldığını ve Anadolu Liselerinde kontenjanların tamamının dolduğunu hatırlattı.