Yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen olayda Mücahit K., Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi üzerindeki akrabasının evine ateş açtı. Gasp suçundan sabıkası bulunan Mücahit K., kendisini yakalamaya çalışan polislerin üzerine de ateş açarak 3 polis ile 4 sivil vatandaşı yaraladı. Çıkan çatışmada başından yaralanan polis memurlarından Mahir Demirbağ, tedavi sürecinin ardından bir yıl daha İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra 2011 yılında malulen emekli oldu. Dört yıldan beri tedavisi süren polis memuru, önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

TÜRK BAYRAĞINA SARILI TABUT

Polis memuru için ikamet ettiği Cerrah Merkez Camii önünde tören düzenlendi. Cenazeye Kaymakam Ali Akça, Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Alaağaçlı, İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Türk bayrağına sarılı cenazesi tören mangası tarafından camiye getirilen polisin eşi Handan ile oğlu Oğuzhan Demirbağ, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Demirbağ'ın cenazesi, Cerrah Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EMİR ALLAH'TAN

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, "Polis memurumuz yaşanılan çatışma sonucunda yaralanmış ve sonucunda da malulen emekli olmuştur. 44 yaşında gencecik bir vatan evladı hakkın rahmetine yürüdü. Emir Allah'tan. Biz son görevimizi yapmak için buraya geldik. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Acı günler, acılarını paylaşmak istedik. İnşallah bundan sonra da her türlü desteği ailesine sağlayacağız. Bu tür durumlarda insanlar yanlarında devletin olmasını arzu ettikleri gibi yalnız olmadıklarını da hissetmeleri lazım. Hayat, her şeyin kolay yürüdüğü düz bir çizgi değil. İnişleri de var. Üzüntülü zamanları var insanların. Üzüntülü zamanlarında onların yanında olmak en insani duygudur. Allah gani gani rahmet eylesin. Polisimizin oğlu da varmış. Ona da tavsiyem tüm çocuklara olan tavsiyemiz gibi onun da derslerine asılmasını, çalışmasını tavsiye ettik. O da neticede babası gibi bu vatana hizmet edecek bir evlat olacak inşallah" dedi.

Polisin oğlu Oğuzhan Demirbağ, babasının ölmeden birkaç saat önce "Hakkınızı helal edin" diyerek uykuya daldığını söyledi.