Başkan Demir yaptığı açıklamada,

"Sürekli değişen sınav sistemi, dönem ortasında değişen kurallar, sınav tarihlerinin gerekçe gösterilmeksizin değiştirilmesi, çalınan sınav sorularının örtbas edilmesi, yapılan sınavların iptal edilmesi, çocuklarımızı sonu belirsiz bir geleceğe sürüklüyor. Türkiye, vakit geçirmeksizin eğitim politikalarını Atatürk ilke ve devrimleri, cumhuriyet değerleri ışığında çağdaş, demokratik, laik, bilimsel ve eşitlik ilkesine dayalı bir anlayışla yeniden yapılandırmalıdır."

ÖĞRETMEN VE VELİ DE SIKINTILI

MHP Lideri Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi MHP Lideri Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi

"Bu bağlamda niteliksiz eğitimin ve beyin göçünün temelinde demokrasi eksikliği ve üretime dayalı olmayan ekonomi politikaları olduğu da unutulmamalıdır. Eğitimin en önemli bileşeni öğretmenlerimiz de yeni eğitim- öğretim yılına büyük sorunlarla birlikte giriyorlar."

"Ne yazık ki, 2018-19 eğitim-öğretim dönemi, aydınlanma devriminin meşalesi olan eğitim emekçilerimiz, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurmak için dişinden tırnağından artırarak büyük fedakarlıklarda bulunan velilerimiz açısından bu yıl da sorunlar ve sıkıntılar içerisinde başlıyor. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim yılında başarılar diliyor, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin 21. yüzyılın bilimsel gerçekliğine uygun geçmesini temenni ediyorum" dedi.