Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin! Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin!

Hastanenin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda, bebeklerde görülen önlenebilir omurga açıklığı hastalığı ile ilgili de ailelere konferans verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Türkiye Spina Bifida Derneği İnegöl Temsilciği Başkanı Saadet Şimşek, "Spina Bifida'nın önlenmesi ve toplumun bilinçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Şubat 2017'de İnegöl temsilciliğimizi açtık. Bende Spina Bifidalı bir çocuk annesiyim. İlçe Temsilciliği olarak üzerimize düşen görevleri elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz."

ENGELLİ DEĞİL ÖZEL ÇOCUKLAR

"Spina Bifidalı çocuklarımızı sosyal yaşama kazandırmak, aileleri bilgilendirmek öncelikli amacımız. Unutmayalım ki, hepimiz bir engelli adayıyız. Bizim çocuklarımız engelli değil, özel çocuklardır. Biz hepimiz Spina Bifida ailesiyiz" dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN 3 BASAMAĞI VAR

Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen ise "Sağlık hizmetleri birinci, ikinci ve üçüncü basamaktan oluşuyor. Biz hastaneler olarak genellikle ikinci basamağı temsil ediyoruz ama aynı zamanda birinci basamak koruyucu önlemler ve üçüncü basamak rehabilitasyon hizmetleri adına Spina Bifida bu konuda örnek verebileceğimiz bir hastalık."

HİZMETE HAZIRIZ

" İnegöl Devlet Hastanesi olarak bu hastalıkla baş başa kalan bütün çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu ve her daim hizmet için hazır olduğumuzu bildirir, bundan sonraki çalışmalarında dernek yöneticilerine başarılar dileriz" dedi.

FARKINDALIK VE DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ

"Bugün farkındalık ve dayanışma için bir aradayız" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "İki önemli vurgu var; dayanışma ve farkındalık. Bana göre bu rahatsızlığı taşıyan arkadaşlarımız bizden çok daha farkındalar. Aslında bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz gibi gözüküyor ama gerçekten bazı şeylerin farkında olmayarak yaşıyoruz.

Biz insana değer vererek ve o insanı önemseyerek, onun önüne çıkan zorlukları da hep birlikte el birliğiyle kaldırmak, kolaylaştırmak durumundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferansa geçildi.