SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖNCÜ

Sağlık hizmetlerinde öncü olan İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde yeni bir birim açıldı. Hasta kabulüne başlayan Hidroterapi Eşliğinde Travay (Su Eşliğinde Doğum) Ünitesinin lansman toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İdari Birimler Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, İl Sağlık müdürü Özcan Akan ile siyasi parti temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

SUDA DOĞUM YAPACAKLAR

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, yeni birimle alakalı bilgi veren Doğumhane sorumlusu Ebe Kamile Aydemir, Normal doğumun bazı gebelere korkutucu gelebildiğini ve bu nedenle sezaryen doğumu tercih ettiğini aktardı.

Su eşliğinde doğumdan söz eden Aydemir, "Su eşliğinde doğum ile hastalarımız ılık suyun içerisinde rahatlayacak, kasları ve dokuları gevşeyecek ve böylece doğum yapmaları çok daha rahat gerçekleşecek, doğum süresi kısalacak.

Ayrıca sıcak su ile anne karnındaki bebeğe oksijen daha fazla ulaşacak. Su eşliğinde doğum ile en sağlıklı ve tavsiye edilen doğum yöntemi olan normal doğumun uygulanabilirliğini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

SANAL DOĞUMHANE GEZİSİ

Hidroterapi Eşliğinde Travay (HET) tanıtım videosunun izlenilmesi ve sanal doğumhane gezisinin ardından konuşan Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, Su Eşliğinde Doğum (Hidroterapi Eşliğinde Travay) Ünitesinin hasta kabulüne başladığını söyledi.

YAŞAYAN VE YAŞATAN HASTANE

Göçmen şöyle konuştu;

"Kamu hastane idareciliği alanında 'Yaşayan ve Yaşatan Hastane' sloganı ve mantalitesi doğrultusunda bölgemize ve İnegöl'ümüze en üst standartlarda ve en nitelikli sağlık hizmeti kazandırma adına çıkmış olduğumuz uzun yolculuğun önemli duraklarından birinde sizlerle beraber olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz."

MARKALAŞAN KENT İNEGÖL

"Dinamik ve girişimci ruhu ile ün yapmış olan İnegöl, sosyal yapısının en önemli kazanımlarından biri de 'Markalaşan kent İnegöl' modelidir. Bu bağlamda İnegöl'ün içinden çıkan ve bu sosyal yapının tüm enerjisini içinde hisseden İnegöl Devlet Hastanesi ailesi olarak markalaşan kent İnegöl'e layık 'Markalaşan hastane İnegöl Devlet Hastanesi' inşa etme adına ekmiş olduğumuz tohumların meyvelerini artık yavaş yavaş toplamaya başladığımızı gururla paylaşmak istiyorum."

PİLOT HASTANE

"Hem hizmet alan hem de hizmet veren olarak İnegöl Devlet Hastanesi herhangi bir ilçe Devlet Hastanesi standartlarının çok çok üstünde yer almaktadır. Sağlık Bakanlığımızın önem verdiği ve en çok üzerinde hassasiyetle durduğu birçok projede Pilot Hastane olmamız bu durumun en net göstergelerinden biridir. Özellikle doğum hizmetleri, anne dostu hastane projesi ve palyatif servis konusunda Bakanlığımızca referans olarak gösterilen hastanemiz, bu konuyla ilgili düzenlenen mevzuatların oluşumunda da aktif rol üstlenmektedir."

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise "İnegöl Devlet Hastanesinin bu günlere gelmesi çok üzün bir süreç oldu. Yaklaşık 7-8 yıldır yapılan çabalar sonucunda bugün Türkiye'de uluslar arası bir hizmet veren seviyeye gelmiş bir hastanenin sevincini, huzurunu ve kıvancını yaşıyoruz. O kadar meşakkatten sonra bugüne gelmesi gerçekten çok büyük başarı hikayesi."

"Bursa artık bir sağlık üssü olarak sağlık hizmetlerinin sunumunda en önemli illerden bir tanesi olmak yolunda adım adım ilerliyor. Bursa'da yapılan yeni şehir hastanesiyle birlikte biz daha ciddi bir ivme kazanmış olacağız. Hazırlanan 2023 hedefleri doğrultusunda çok ciddi adımlar atıyoruz. Kentin batısında şehir hastanesi kentin batı tarafında ki nitelikli hizmetlerin merkezi yapıyoruz."

BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

"İnegöl'de bizim Kemalpaşa ve Gemlik gibi güçlendirilmiş ilçe hastanelerinden bir tanesi. Burası sadece kendi bölgesine, İnegöl'e hizmet etmeyecek. Burası Yenişehir ve Söğüt dahil oradan gelen hastaların sevk edildiği ileri bir merkez olacak. Biz burada derecelendirme yaptık. Yenişehir'deki bir hastanın artık Bursa'daki bir hastaneye gelmesini istemiyoruz. Kendi işini kendi çözecek, çözemezse İnegöl'e burada da çözülmezse şehrin doğusundaki Yüksek İhtisas'a gelecek. Artık bu işi böyle kurguluyoruz." dedi.

İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılacağını aktaran Akan, "İnegöl'e Allah nasip ederse Sağlıklı Yaşam Merkezi yapacağız. Önümüzdeki günlerde temellerini atacağız. Bursa'yla birlikte İnegöl'ü de en üst seviyelere taşıyacağız. Biz İnegöl'ü sağlık hizmetleri konusunda ileri seviyede bir merkez haline getireceğiz" diye konuştu.

İLKLER YAŞANIYOR

İnegöl Devlet Hastanesinde ilklerin yaşandığını belirten Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, Doğum bir mucize. Anne ve bebek arasında yaşanan o mutlu anlar gerçekten bizim Sağlık Bakanlığı tarafından önemsediğimiz bir alan. İnegöl Devlet Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı adına hep ilklere imza attı. Gerçekten doğum hizmetleri bakanlığımız ve ülke politikasında büyük önem arz ediyor."

"Bildiğiniz gibi sezaryen bir ameliyat, uygun olan doğal doğum. Anne ile bebeğin ilk buluşma anından itibaren ten temasıyla ve direk anne sütüyle birlikte bağlanmanın gerçekleştiği mucize bir an. Bizlerde annelerimize bu anı yaşatmak adına Hidroterapi eşliğinde doğumu çok önemsiyoruz. Ülkemizde 8. Hidroterapi eşliğindeki doğum ünitemiz" dedi.

Sezaryen doğumun İnegöl'de düşük olduğuna dikkati çeken Kazancı şöyle devam etti;

"Ülkemiz dünya sıralamasında sezaryen doğumda %53 gibi bir yüzdeye sahip. Dünya sağlık örgütünün oranları %15. İnegöl'le yine gurur duyuyoruz. İnegöl'de bu rakam %10. Özel Hastanelerimizde maalesef sezaryen oranları %70 oranlarına ulaşmış durumda. Bir kadın olarak kadınlarımıza böyle güzel hastanelerde normal doğum yapmaları için her türlü desteği vereceğimi vurgulamak istiyorum."

ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise yaptığı açıklamada;

"Güzel bir üniteyi İnegöl Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığının katkılarıyla hizmete alıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Bundan 15-16 yıl önce bu ülkede hastanelere gittiğiniz zaman paran varsa muayene oluyordun yoksa olamıyordun. Eleştirmek çok kolay ama yapmak çok zor."

Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor

"Eleştiriyi herkes yapıyor ama yapılanların zorluklarının kimse farkında değil. Doğduğumuz ve doyduğumuz yer güzel olursa insan mutlu olur. Bizim içinde İnegöl öyle. Önceliğimiz İnegöl... Dolayısıyla buranın imkanlarının artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.