AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kestel, Gürsu, İnegöl, Yenişehir ve İznik'in sulama suyu konusundaki sıkıntılarının giderilmesine yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. Şahin, Bursa'nın doğu kısmında yer alan bu beş ilçenin yüksek tarım potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve sulu tarımın alanlarının artırılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

5 SAATLİK TOPLANTI

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

Beş ilçenin AK Parti İlçe Başkanları, Ziraat Odası Başkanları ve Sulama Birlikleri Başkanları, Milletvekili Hüseyin Şahin koordinatörlüğünde, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'ne yeni atanan Hayati Çelenk'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri'nin de hazır olduğu ziyaret sonrasında 5 saatlik geniş katılımlı toplantı düzenlenerek, DSİ'nin sulama yatırımları ve çiftçilerin sulama suyu sıkıntıları masaya yatırıldı.

SULAMA YATIRIMLARI KONUŞULDU

Toplantı ile ilgili bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, konunun tarımsal, siyasi ve bürokratik taraftarlarını buluşturan ziyaretin, son derece yararlı geçtiğini ve bölge çiftçilerinin sulama suyu konusundaki sıkıntılarının birinci ağızdan dile getirilme fırsatı bulunduğunu söyledi. Toplantıda DSİ'nin doğu bölgesindeki tarımsal alanların sulanmasına yönelik baraj, gölet ve yeraltı sulama sistemleri ile yapılacak sulama yatırımları konusunda istişarede bulunduklarını kaydeden Hüseyin Şahin, "Bu 5 ilçemizin çok güçlü tarımsal altyapısı var. Hükümetimizin ve DSİ'nin tarımsal potansiyeli yüksek bu ilçelerimizde sulu tarım yapılan alanların miktarının artırılmasına yönelik çok ciddi çalışmaları var. Toplantıda DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerine sulama suyu konusundaki sıkıntıları aktardık ve çözüm için bir yol haritası belirledik." dedi.

GÖLBAŞI GÖVDESİ YÜKSELTİLECEK

Milletvekili Hüseyin Şahin, ziyaret sırasında müjdeli bir haber daha aldıklarını açıklayarak, DSİ'nin Gölbaşı Barajı'nın kapasitesinin artırılması için yeni bir proje hazırlığında olduğunu bildirdi. Gölbaşı Barajı'nın halen Gürsu ve Kestel Ovası'nın bir kısmının sulama suyu ihtiyacının karşıladığını hatırlatan Şahin, DSİ'nin mevcut baraj gövdesini 30 metreye yükseltecek yatırımın planlamasının yılsonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Bu yatırımın 3-4 yıl içinde tamamlanacağını müjdeleyen Şahin, Gölbaşı'nda daha çok su toplanacağını, böylece Gürsu ve Kestel ovalarının sulanmasında yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi.