Hakkın rahmetine kavuşmuş mahalle sakinlerinin ruhu için, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen etkinlik, geçtiğimiz akşam idrak ettiğimiz Miraç Kandili gecesinde düzenlendi.

Bu sene 12'ncisi gerçekleştirilen etkinlikte, camiden çıkan cemaate mahalle sakinlerinin destekleriyle hazırlanan bin 500 kişilik helva ikram edildi. Etkinliğe, Belediye Başkanı Alper Taban'ın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

Mahalle gençleri adına konuşan Şevki Yılmazsoy, her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri 'Miraç Kandili Mevlid-i Şerif' programının bu yıl 12'ncisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yılmazsoy, "Süleymaniye Mahallesi gençleri olarak, ahrete intikal etmiş merhum büyüklerimiz için elimizden geldiğince her yıl Miraç kandilinde Mevlid-i şerif programı düzenliyoruz. Bu özel günde programımıza katılan cemaatin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Tüm İslam aleminin ve İnegöllülerin Miraç Kandilini tebrik ediyoruz. Amacımız birlik beraberlik" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı açıklamada;

"Süleymaniye Camiinde hemşerilerimizle bu mübarek gecede buluştuk. Bu gecenin bizim için önemli bir yanı da gençlerimizin bizim elimizden bu işi alıp, kendilerinin bu organizasyonu organize etmesi oldu. Bu Miraç kandili üzerinden gençlerimizin tamamen kendi aralarında bir şeyleri organize etmeleri çok sevindirici."

"Gençlerimiz ve halkımızın bu özel gecede buluşması ve bizleri de aslında burada misafir etmeleri, ev sahibi olalım derken biz misafir durumuna düştük. Bunun organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müslüman coğrafyada akan Müslüman kanlarının durması içinde, bu gece hep bir ağızdan dua ettik. Bütün Müslüman alemini kandilini tebrik ediyorum" diye konuştu.