Edinilen bilgiye göre, 16 Şubat 2015 günü Hoşnudiye Mahallesi Siloönü Sokakta husumetlisi olan M.D. ile tartışan M.K., tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu M.D.yi bıçaklamış, yaralanan şahıs 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, firari şüpheli M.K.yi yakalamak için detaylı bir çalışma yürüttü. Şüpheli M.K.nin, 11 Mayıs 2013 tarihinde Eski Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde de M.D.yi bıçakla yaraladığı ve bu nedenle husumeti olduğu tespit edildi.

M.K.yi yakalamak için Eskişehir ve Bursada çalışma yürüten polis, şüphelinin bağlantılı olabileceği ya da tanıdığı tahmin edilen yaklaşık 120 kişi ile bire bir görüşme yaptı. Çalışma sonucu şüpheli M.K., İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından bir otomobilde 3 kişi ile birlikte yakalandı. Ekiplerin araçta yaptığı aramada bir miktar esrar maddesi de ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Eskişehire getirilen şüpheli M.K., hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından suç dosyası ile birlikte adliyeye sevk edildi.