17 KASIM PAZAR GÜNÜ

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Mehmet Taş: 17 Kasım Pazar günü saat 14.00'de Ahıska Türklerinin 69. Sürgün yıldönümüyle alakalı yürüyüş planladıklarını belirterek; Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe kamuoyunu etkinliğe davet etti.

AHISKA TÜRKLERİ ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİ

Başkan Mehmet Taş; "Ahıska Türkleri çok zorluklar çekti. Geçmişte yaşanılan vahşetin canlı tanıkları oldular. 1993'ten sonra ülkemize gelen Ahıskalıların hala sıkıntıları devam ediyor. Oturma izinleri, vatandaşlık, çalışma izinleriyle alakalı ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Ayrıca; insanlarımızın hiçbir soysal güvenceleri yok. Dernek olarak bunların çözümüne de katkı yapıyor ve mücadele ediyoruz. Büyüklerimizden de bu konuda destekler bekliyoruz" dedi.

BAŞKAN HER ZAMAN YANIMIZDA

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın her zaman Ahıska Türklerinin yanında yer aldığını, Ahıska Türklerinin çektiği sıkıntıları, yaşadıkları büyük zulmü çok iyi bildiğini ifade eden Taş; Başkan Aktaş'ı ve ilçe kamuoyunu 17 Kasım günü yapacakları programa davet etti.

SÜRGÜNÜN 69. YILI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise: "Ahıskalılar Derneğinin organizasyonu ile sürgünün 69. yılı dolayısıyla, İnegöl AVM önünde başlayıp, heykelde son bulacak ve Anıt önünde de Kuran-ı Kerim okunması ve bilgilendirme ile tamamlanacak bir program var. Öncesinde çekilmiş sıkıntılar, meşakkatler var. Hala devam eden acılar var. Bu noktada bu insanların yanında olduğumuzu, bu insanlarla bir ve beraber olduğumuzu vurgulamak adına da bu organizasyonu, tertiplenmiş önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

.