TIR'ların Suriye'ye uğurlamak için Pazartesi pazaryerinde düzenlenen programda, İnegöl Şavşatlılar Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Özel Altın Nesil Okulları ile hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 6 TIR dolusu yardım dualarla Halep'e gönderildi.

SURİYE'DEKİ BİLANÇO AĞIR

Burada konuşan İnegöl İHH Başkan vekili ve Yurt Dışı Projeler Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, Suriye'deki drama dikkat çekerek,

"Her 2 saatte 1 çocuğun öldüğü Suriye'de, 5 yıl içerisinde 450 bin insan yaşamını yitirdi. Ülkedeki yıkımın maddi boyutuysa 255 milyar dolar. Rejim ve destekçisi şer güçlerinin işkence, tecavüz ve katliamlar sebebiyle yaşatmış olduğu acıysa istatistiklerle ölçülemez."

"Suriye'de, silah tüccarlarının stok tüketme yarışları var. Yeni savaş taktiklerinin denenmesi var. Misyoner örgütler, fuhuş mafyaları ve organ mafyaları var. Ölüm, sefalet, açlık ve hastalıklar bu topraklarda adeta sıradanlaştı.

Mülteci kampları ninni yerine, kurşun sesleriyle büyüyen gözü yaşlı bebekler var. Tüm bu olumsuz tablolar kimilerinin finoları kadar önem arz emiyor."

SURİYE HALKI SAVAŞLA İMTİHAN EDİLİYOR

"Bu topraklarda Suriyeliler dışında herkesin bir planı var. Ölümün sıradanlaştığı kan kokan Suriye'de istatistiklere baktığınızda vicdanların ne kadar kuruduğunu göreceksiniz.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

Bugüne kadar 450 bin can yok oldu. Suriye genelinde 12 milyonu aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı."

"İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret göstererek, savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Suriye halkı bir savaşla imtihan ediliyor.

Bu onların imtihanı bizim imtihanımız ise en az onlar kadar ağır ve zordur. Hamdolsun ki bu güne kadar kucak açtık ve yardım yaptık yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Mazlum ve mağdur Suriye halkına yardımların sürdüğünü aktaran Aksakaloğlu,

"Bu necip Türk milleti farklı tarihlerde Somali'ye de yardım etti, Sudan'a da yardım etti, Afrika'nın değişik ülkelerine de yardım etti. Bu kampanya devam ediyor. Yaptık bitti diye bir şey algılanmasın. İnegöl'de ihtiyaç sahipleri yok mu diyebilirsiniz.

Bunların hepsine yardımlar yapılıyor. Erzaklarıdır, ihtiyaçlarıdır dağıtılıyor kardeşim hiç şüpheniz olmasın. Ama orada millet ağlıyor. Bizim Müslüman kardeşlerimiz ağlıyor."

"Bu TIR'ların içinde un, ilaç, hanımlar için özel hijyen malzemeleri, süt ve gıda var. Bu TIR'ların içinde kardeşliğimiz, sevgimiz muhabbetimiz, Ensarlığımız, selamımız ve merhabamız var.

Bu TIR'ların içinde Müslümanlığımız ve insanlığın kendisi var. Kampanyamız devam ediyor" dedi.

TIR'LAR DUALARLA YOLA ÇIKTI

Mustafa Aksakaloğlu ayrıca 2016 yılında İnegöl İHH olarak Suriye'ye 60 TIR yardım yaptıklarını ve bu yardımların toplam tutarının 2 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından yapılan dua sonrası yardım TIR'ları Suriye'ye uğurlandı.