Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İNEGÖL'DE İLK

Etkinlikte konuşan İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hüsnü İkizler,

"Dernek olarak İnegöl'de bir ilke imza attık. İnegöl'de daha önce hiç düzenlenmemiş olan hem görsel etkinlik hem de ihale usulü satışla alakalı bir etkinliğimiz söz konusu. Derneğimizin 6 aylık bir geçmişi olmasına rağmen süs tavukları yetiştiriciliği İnegöl'de büyük bir ivme kazandı."

"Dernek olarak süs tavuğu yetiştiriciliği yapan çevre il ve ilçelerdeki üreticileri ve dernekleri ziyaret ettik. Bugün de çevre il ve ilçelerden ziyaretçilerimiz var. Havanın soğuk ve kar yağışı olmasına rağmen etkinliğimize ilgi gösterilmesi bizi mutlu etti" dedi.

60 ÜYESİ VAR

İnegöl'de süs tavuğu yetiştiriciliğiyle ilgili bir potansiyelin olduğunu ifade eden İkizler,

"Süs tavukları, kanarya ve güvercin sevdalıları var. Süs tavuğuna nasıl bakarım, bunu nasıl pazarlarım düşüncesiyle oluşan derneğimizin şuan 60 üyesi var. Yaptığımız etkinlikle beraber üye sayımızın da artacağına inanıyoruz. İnegöl'e özellikle yerli ırklarla ilgili çalışma yürütüyoruz" dedi.

200 ADET TAVUK SATILDI

Etkinlikte, dünyanın en küçük tavuğu olarak bilinen Sereme cinsi tavuk ile dünyanın en büyük tavuğu olarak bilinen Brahma cinsi tavuklar mezatta sergilendi. Mezatta en fazla ilgiyi ise 2 bin liraya satışa çıkarılan sultan tavukları çekti.

Mezatta görücüye çıkan tavuklar sırayla satışa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle yapılan satışlarda tavuklarına istedikleri fiyatı alamayan bazı üreticiler tavuklarını satmaktan vazgeçerken, Ameraucana cinsi tavuklar 700 lirayla en fazla fiyatla satılan tavuk cinsi oldu. Mezatta yaklaşık 300'e yakın tavuk sergilenirken, 60 takım, 200 adet tavuk satışı gerçekleştirildi.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı