Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 8 Kasım'da belediye meclisinde İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alper Taban, basın mensuplarıyla Royal Otel'de kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcıları ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan'ın da katıldığı kahvaltıda; Başkan Alper Taban, görev süresi içerisinde yapacağı çalışma ve projelerinin yer aldığı yol haritasını açıkladı. Taban, bir çok konuya değinirken; kararlı tutumuyla dikkat çekti.

36 GÜNDÜR BAŞKAN

36 gündür görevde olduğunu aktaran Başkan Alper Taban,

"Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu görevi almak benim ve şehrim açısından büyük bir onur. Bu denli yoğunluğu olan Cumhurbaşkanının bir ilçe belediye başkanını belirlemeye çalışması hem şehrimiz hem bizler adına önemlidir."

"Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere mecliste iktidarı ve muhalefetiyle teveccüh gösteren arkadaşlarıma, adaylık sürecinde desteklerini sağlayan teşkilatıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu süreç içerisinde bana güzel temennilerde bulunan herkese teşekkür ederim."

BEKLENTİLER VAR

"Belediye Başkanı olmakla çok zor bir göreve gelmiş oluyorsunuz, sorumluluklarınız artıyor. Biz bu ara dönemde çok şeyler yapmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın bizlerden beklentileri var. Bizim de ekiplerimizden, vatandaşımızdan beklentilerimiz olacak. 36 günlük zaman dilimi içerisinde önce genel fotoğrafı görmek için istişarelerde bulunduk."

DENETİM VE KONTROL EKSİKLİĞİ

"Türkiye'de kamunun denetim ve kontrol eksikliği var. Denetim ve kontrol mekanizmasının çok daha işlevsel hale gelmesi için bütün adımları atacağım.

Kamuda bir savunma kültürü var. Bunları eski çalışma alışkanlıklarımızı bir kenara bırakıp yeni modelle, vatandaşımıza kulak veren, onu gerçekten can kulağıyla dinleyen ve sonuç odaklı çalışan bir kurum olmak zorundayız."

DEĞİŞİM SİNYALİ

"Bazı değişiklikler gerçekleşti. İnegöl'den Bursa'ya giden arkadaşlarımız oldu. Yapısal bazı değişikliklere gitmek istiyorum.

Organizasyon şeması içerisinde çok müdürlükler oluşturmaktan ziyade sorumlu arkadaşlarımızın daha az olacağı bir modelin daha uygun olacağını düşünüyorum. Bununla alakalı net oturmuş fikirler yok ama çalışmalarımız sürüyor. Yürüyen işlerde herhangi bir değişiklik yok" diye konuştu.

SARAY DEĞİL, HİZMET BİNASI

Devam eden projelere değinen Taban,

"2014 yılında Sayın Başkanımızla yola çıkarken 110 adet seçim beyanında bulunduk. İnegöl Belediyesi eliyle yapılacaklar, Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle veya ortak yapılacaklar, hükümet destekli yapılacaklarla ilgili projeleri tamamlamak öncelikli hedefimizdir."

"Belediye Hizmet Binası yapıyoruz. Saray değil, hizmet binası. Vatandaşımızın en güzel şekilde hizmet alacağı, fiziki şartlarının iyileştirildiği, hizmet kalitesinin artırıldığı, çevre ve meydan düzenlemesiyle beraber bir cazibe merkezi...

Akhisar'da kapalı semt pazarı gerçekleştiriyoruz. Mehmet Çıracı katlı otoparkımız bitti. Türkiye'nin önemli projelerinden biri olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi... 2 milyonluk bir proje. İnsan değer verdiğimiz gibi diğer canlılara da değer vermeliyiz. Şuan yüzde 95 seviyesinde."

"Mahalle konaklarımız var. Taziye Evi temelini attık. Futbol sahası yapımları var. Cerrah Mahallesi meydan düzenlememiz var. Ayçiçeği Masal Parkı projemiz var. Kurşunlu Mahallesi'nde spor tesisi var. İnegölspor tesislerimiz, yarı olimpik yüzme havuzu çalışması, şehir parkının 2. etabı, yeraltı çalışmaları, yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları."

"Köyden dönüşen mahallelerde mahalle konakları, eğitim alanında Sosyal Bilimler Lisesi, İnegöl Ortaokulu projesi, BUSKİ binası, İshakpaşa Cami ve yanı çevre düzenlemeleri, Kültür Evleri, mezarlık alan düzenlemeleri gibi projeleri de Büyükşehir desteğiyle yapacağız" dedi.

HALKTAN KOPUK SİYASET ANLAYIŞI OLAMAZ

"Kısa döneme büyük hizmetler sığdırmak istiyoruz" diyen Taban şöyle devam etti;

"Özellikle küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabileceğimizi gördüm. Bu şehirde küçük dokunuşlarla yapılacak pek çok güzellik var. Halka rağmen ya da halktan kopuk bir siyaset anlayışı olamaz.

Bugün iktidardaysak, vatandaş bize teveccüh gösteriyorsa bunlar halkın ihtiyaçlarımıza önem verdiğimizdendir. İnşallah halkımızla iç içe bir yönetim modeli uygulayacağız."

BAYANLAR ÇOK İYİ GÖZLEM YAPIYOR

"Hanımefendileri çok önemsiyorum, kendilerini sessiz kahramanlar olarak görüyorum. Arka plandalar, çok gözükmüyorlar ama çok iyi gözlem yapıyorlar.

Bu anlamda hanımefendilerle ilgili onların görüş ve hissiyatlarını alabilmek adına çeşitli organizasyonlar düzenlemek istiyorum. Nüfusun yarısı bay yarısı bayan... Bu ortalama Türkiye'de de böyle."

KURUMSAL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ

"Her yaş grubunun kendine özgü bakış ve beklentileri, hedefleri var. Bu hedeflerin ne kadar karşılanacağı konusunda ortak noktada buluşmak zorundayız. Kurumsal değişim ve dönüşüm projesi adı altında çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Biz özel bir işletme değiliz, kamu kurumuyuz ama vatandaş beklentilerine uygun hareket etmek zorundayız."

"Bu kurumsal değişim ve dönüşümün bir kısmını önümüzdeki aylarda, bir kısmını da belediye hizmet binasının hayat bulup orada hizmete girmesiyle göreceğiz. Kişilere endeksli iş yapmayacağız, sistemsel hale dönüştüreceğiz. İlk görev aldığımızda söylediğim bir ifade vardı, eşit ve adaletli olmaktan bahsetmiştim."

İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı

HEDEF; KALİTE STANDARTLARI YÜKSEK BELEDİYE

"Sadece birkaç kişinin iki dudağı arasında olmayacak, sistemin içerisindeki tüm arkadaşlarımızın rolü olacak ve bunu sistem denetleyecek. Tüm arkadaşlarımızla beraber ortak dili konuşmalıyız. Kalite standartlarımızı yükseltmiş bir belediye olacağız. Profesyonel ve ciddi çalışan bir belediyeyi müşahede edeceksiniz. Teknolojinin nimetlerinden daha fazla yararlanmak için adımlarımızı attık."

"Elektronik belgelerle çalışacağız. Etrafta kağıtların uçuştuğu bir ortam istemiyorum. İmzaların mobil atıldığı, denetimin mobil yapıldığı bir ortama geçmemiz gerekiyor. Bunun meyvelerini göreceğiz ama bu da yeterli değil.

Yap-boz belediyecilik klişe sözü var. Hiçbir belediye başkanının bu duruma düşmek istediğini düşünmem ama elinde olmayan sebeplerden dolayı bunun yaşandığını biliyor, bunun bir kaynak israfı olduğunu görüyorum."

HİZMET MASASI ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU

"Tüm birimlerimizin temsilciliklerini yeni belediye hizmet binasında topluyoruz. Vatandaş belediyeye girdiğinde profesyonel bir ekip onu karşılayacak. Vatandaşa müdürlüklerle alakalı tek noktadan kaç hizmeti vermem mümkünse bunu vereceğiz. Tek merkezden çözülecek olan problemleri tek merkezden çözeceğiz. Vatandaşımız geldiğinde sırasını beklerken personelim onu karşısına aldığında talebini bir an önce sonuçlandırmayla alakalı çözüm üretecek."

"Hizmet masamızı çok önemsiyorum. Bunun yeni adı çözüm merkezi... Sadece isim değiştirmiyoruz, çözüm merkezinde gerçekten çözen tarafta olacağız. Biz yönetimde olabiliriz ama aynı zamanda bu şehirde yaşıyoruz. Kesinlikle bakan değil gören göz olmalıyız. Bir taş yerinden oynamışsa bunu biz göreceğiz, bertaraf edeceğiz. Ortak akılla yöneteceğiz, birlikte yönetip birlikte başaracağız. Tüm halkımızın desteğine, önerisine ve eleştirilerine açığız. Eleştirilere açığız."

FİKİR GÖLÜ PROJESİ

"Vatandaş desteğine ihtiyacımız var. Halkımızla aramızdaki iletişim köprülerini güçlendirmeliyiz. Farkında olmadığımız, düşünemediğimiz ve yanlışa düştüğümüz konular olabilir. Bununla alakalı kendi kurumumuza ulaşılabilmesi adına iletişim köprülerini sağlamlaştıracağız. Fikir gölü projemiz var. Kurumumuz içerisinde hayata geçirdiğimiz bir proje."

"BUNLAR BİZİM İYİ GÜNLERİMİZ"

Konuşmasının devamında İnegöl'ün başlıca sorunlarına da değinen Başkan Alper Taban, "En başlı sorunlarda bir tanesi trafik konusu... Araç sayısı korkunç artıyor. İnegöl'de her yıl 3 bin yeni araç ilave oluyor. Bunlar bizim iyi günlerimiz. Yapmamız gereken çalışmalar var. Trafik akışını sağlayıp tıkanmaları sonlandıracağız. Otopark sorunu çok fazla arttı. Araçlar tampon tampona dayanmış ve yılların komşuları birbirleriyle küsmüş durumda."

"Mevcut alanları taratıyorum. Merkezde ve yoğunluğun olduğu alanlarda cep otoparkları ve parklanma alanlarını daha hızlı şekilde oluşturacağız. Kalıcı çözümler noktasında zaten mücadelemiz olacak."

"TEMİZLİK KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ"

"Temizlik konusunda çok hassasız. Bu konuyu Belediye Meclisine getirdik, uzun süredir çalışıyoruz. Temiz şehir, marka kent İnegöl olabilmesi için ekibimle beraber mücadele edeceğim. Bir şehir kirletmeyerek temiz kalabilir. Kentsel dönüşüm konularını önemsiyorum. Merkezde yeşillendirme çalışmalarını acilen artırmalıyız. Orta refüjlerde beton görmek istemiyorum. Şehrin girişinden çıkışına gücümüz yettiğince yeşil bir İnegöl'ü hayata geçirmek istiyoruz. Hava kirliliği gelen konuların başında..." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Alper Taban, basın mensuplarından gelen sorulara cevap verdi.