Kalabalık bir grupla gerçekleşen ziyarette, kendisi de Artvinli olan Alper Taban konuklarıyla tek tek görüşerek tebrikleri kabul etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Şavşatlılar Dernek Başkanı Durmuş Aydın, Alper Taban'ın Başkanlığa seçilmesinin dernek olarak kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "Bugün değerli dernek yöneticilerimiz, camiamızın değerli büyükleriyle, kardeşlerimizle birlikte yeni Belediye Başkanımız Alper Taban'ı ziyarete geldik. Bugünler bizim bayram günlerimizdir. Biz çok sevinçliyiz, çok mutluyuz."

"Alinur Başkanımızdan sonra derneğimizin mensubu olan, yönetimimizde yer alan Sayın Alper Taban Bey, bizim kardeşimiz İnegöl Belediye Başkanlığı için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildi. İnegöl Belediye Meclisimiz tarafından da kendisi İnegöl Belediye Başkanlığına seçildi."

"Bu bizi gururlandırmıştır. Kendisi bizim bir parçamızdır. İnegöl'deki Artvinliler olarak Alper Başkanımızın bizi en iyi şekilde temsil edeceğini, bizleri onurlandıracağına biz sonuna kadar inanıyoruz. Alper Beyin başarısı bizim çocuklarımıza örnek olacaktır. Biz derneğimiz adına tekrar hayırlı uğurlu olsun diyoruz" dedi.

ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise Belediye Başkanı olarak İnegöl'e hizmet etme şansını yakaladığını belirterek "Burada bir güzellik varsa; bunun müsebbibi, bunun sahibi buradaki bu güzel insanlardır aynı zamanda. Kendinizle de bundan ötürü kıvanç duyabilirsiniz. Belediye Başkanı olmakla biz bu şehre hizmet etme şansını yakalamış olduk. İnşallah Allah nasip ederse yapacağımız çalışmalarla, icraatlarla, kalan işleri tamamlamakla, üzerlerine yenilerini ilave etmekle dönemin sonuna geldiğimizde 16,5 ay sonra en güzel şekilde emaneti ehline teslim etmek üzere çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.

Burada ben şimdiden gönül rahatlığıyla inşallah çok güzel işler başaracağımızın teminatını sizlere verebilirim. İnegöl Belediyesi zaten disiplin içerisinde çalışan güçlü bir belediye. 2014 yılı başında yapılmış bir stratejik plan var. Bu plan dahilinde bizler çalışıyoruz. Bu planın dışında çıkabilecek olan çalışmaları da değerlendireceğiz" dedi.

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

ORTAK AKIL VURGUSU

Konuşmasında ortak akıl vurgusu da yapan Alper Taban,

"Her yerde söylediğim bir söz var; benim aklım bana yeter. Biz öncelikli olarak ortak aklı çalıştıracağız. Buradaki herkesin fikrini, herkesin düşüncesini, hissiyatını değerlendireceğiz. Kaldı ki Cumhurbaşkanımızın bize öğüt olarak ifade ettiği iki konu vardı. Bunlardan biri; çok çalışacaksın. Herhangi bir yere Belediye Başkanı olmadın. İkincisi, halkın arasında olacaksın. Zaten halkın içerisinde olmak demek halkın talep ve isteklerini bilmek, düşüncelerini bilmek ve halkın hissiyatına sahip olmak demektir.

Biz bundan önce böyle değil miydik? Tabi ki bundan önce de böyleydik ama demek ki Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle bu işi çok daha iyi perçinlememiz gerekiyor, çok daha fazla detaylara inmemiz gerekiyor. Yani kısacası gecemizi gündüzümüze katmamız gerekiyor. İnşallah biz bunları yaparız. Yaşımız genç, sağlığımız sıhhatimiz yerinde. Ben ziyaretinizden dolayı da ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

Ziyarette Şavşatlılar Derneği yöneticileri tarafından Başkan Taban'a çiçek ve Şavşat yöresini simgeleyen hediye takdimi de yapıldı.