Siyaset kulislerine AK Parti'nin İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban olarak konuşulmasının ardından gözler Alper Taban'a çevrildi.

Adaylık ile alakalı ilk açıklamayı Genç Gazeteye yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "31 Mart 2019 tarihinde Türkiye'de yerel seçimler gerçekleşecek. Öncelikli olarak bu yerel seçimler başta şehrimiz olmak üzere Bursa'mıza İnegöl'ümüze tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bildiğiniz gibi şehrimizde de çok tatlı bir rekabet oluştu. Özellikle ben AK Parti'nin mevcut belediye başkanı olarak aday adayı olarak bugüne kadar görevimizi ifa etmeye çalıştık. Aday adaylığından aday sürecine geçişte çok az bir zaman kaldı. Bununla alakalı partimizin genel merkezimizin duyuruları üzerine söylüyorum yarın saat 14.30'da Merinos Kongre salonu içerisinde inşallah adaylarımız belirlenmiş olacak. Tabi şuana kadar bu aday adaylığı sürecinde bu süreci bu noktaya kadar getiren İnegöl'deki tüm aday adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Partimize yakışır kendilerine yaraşır olgunluk içerisinde büyük bir hoşgörü ile bu vakte kadar getirdi. Bundan sonra adayımız kim olursa olsun bir ve beraber şekilde tek yürek olarak partimizin için belirlenen adayın arkasından çalışmaya devam edeceğiz. Bu ben olurum ya da bir başka arkadaşımız olur fark etmez."

RESMİ TEBLİĞ GELMEDİ

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"Şahsım ile ilgili resmi olarak bana tebliğ edilen özellikle genel merkezimizden bana tebliğ edilen bir şey yok. Bizde diğer adaylar gibi bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Yarın için tüm adaylarımız ile beraber oraya katılacağız. Numan Kurtulmuş beyin açıklamaları ile beraber bu süreci öğrenmiş olacağız."

TEBRİK TELEFONLARI GELDİ

"Gayrı resmi olarak tebrik eden arkadaşlarımız var. Ben hepsine de şunu dedim tarafıma iletilmiş resmi bir bilgi yok dolayısıyla hiçbir aday adayı arkadaşıma saygısızlık etmemek adına çıkıpta basının huzurunda bu görev bana tebliğ edildi demedim dememde çok şık olmaz. Resmi bize tebligat yapılır o gün itibari ile adayımız odur diyebiliriz. "