Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında taksi ücretleri belirlendi.

Buna göre, taksimetre açılış ücreti 2,5 TL'den 3,80 TL'ye yükseltilirken, kilometre başına mesafe ücreti 3,50 TL'den 3,30 TL'ye düşürüldü.

'ONLARA GÖRE ZAM, BİZE GÖRE DEĞİL'

Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı? Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı?

Bu karara İnegöl Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık, tepki gösterdi. 'Onlara göre zam, bize göre değil' diyen Salık,

"Çünkü 2 yıl alınan tarifelerden şimdi alınan tarifler daha düşük. Burada bizim karımız yok. 2,50 TL olan taksimetre açılış ücreti 3,80 TL oldu. 3,50 TL olan mesafe tarifesi 3,30 TL'ye düştü."

BÜYÜKŞEHİR BİZİ MAHVETTİ

"Zam değil tamamen zarar. Bizim suçumuz ilçe olmamız. Büyükşehir'in merkez ilçesiyiz bizi Bursa'da çalıştırmıyorlar. Ama tarifeye geldiğinde İnegöllü taksiciler Bursa'yla bir tutuluyor. Bursa'da indi-bindi var.

Bizim burada indi-bindi yok. Duraktan çıkan taksi müşteriyi bıraktıktan sonra boş dönüyor. Tarifelerden bizim haberimiz yok. Bize sorulmadı.

Taksiciler olarak Büyükşehirden memnun değiliz. Büyükşehir bizi mahvetti, büyükşehirden şikayetçiyiz" dedi.

Kooperatif Başkanı Süleyman Salık, UKOME tarafından açıklanan taksi ücretlerinin ardından taksicilerin taksimetre ayarlarını değiştirmek için 250 TL ödeyeceğini söyledi.

RUHSAT YENİLEME ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM

Ruhsat yenileme ücretlerine yapılan zamma da tepki gösteren Salık,

"Büyükşehir'in arabalarımızdan aldığı ruhsat yenileme ücretleri 100 TL' idi. Şimdi bu ücretler 500 TL oldu.

Önce eski araba için kayıt yaptırmak için 500 TL alıyor, ardından yeni araba için 500 TL alıyor. Bu şekilde taksicilerden bin TL alınıyor."

"Büyükşehirle bizi bir tutuyorlar ama iş konusunda buradan müşteri alamazsın ve çalışamazsın diyor. Ama vergiye geldiğinde İnegöllü taksicileri Büyükşehirle bir tutuyor. Daha önce İnegöl Belediyesine derdimizi anlatıyorduk.

Biz taksiciler olarak İnegöl Belediyesine çok şey borçluyuz. Allah razı olsun. Bize yapılan iyilik nerede var?" diye konuştu.