75 bin metrekare alanda, 420 firma ve firma temsilciliğinin, bin 216 markanın katılımıyla Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan Bursa Tarım Fuarına İnegöl'den 9 fidancılık firması, 1 makine- ekipman firması ve 5'de traktör firması olmak üzere toplamda 15 İnegöllü firma katılım gösterdi.

AKTAŞ, İNEGÖL AYÇEKİRDEĞİ DAĞITTI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, belediye meclis üyeleri ve sektör temsilcileri ile birlikte tarımsal yenilikleri A'dan Z'ye gösteren Bursa Tarım Fuarını ziyaret etti. Ziyarette böylesi önemli bir fuarda stant açan İnegöllü firmaları ziyaret ederek onlar ile fuar hakkında istişare etme fırsatı yakalan Aktaş, daha sonra fuarı ziyaret gelen misafirlere İnegöl Ayçekirdeği dağıttı.

"ÜRETİCİMİZ ÇALIŞIYOR, UĞRAŞIYOR VE GAYRET EDİYOR"

Bursa Tarım Fuarında tek tek stantları ziyaret ettikten sonra kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün BURTARIM Bursa Tarım Fuarındayız. Fuara yoğun bir ilgi ve alakanın olduğunu görüyoruz. Tabi ülkemizde ekonomik sıkıntıların konuşulduğu, etrafımızda Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunların ve vize krizlerine rağmen, Allaha şükür üreticimiz ciddi bir uğraşı ve gayret içerisinde. Bu noktada çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"DAHA BÜYÜK PAZARLARA AÇILMAK LAZIM"

9 fidancılık firmamız, 1 makine- ekipman firmamız ve 5'de traktör firmamız olmak üzere toplam 15 İnegöllü firmamızın bu fuarda yer alması bizim için bir zenginlik kaynağıdır diyen Aktaş, "Tabi gelinen nokta güzel ama bunu ihracatla desteklemek lazım. Daha büyük pazarlara açılmak lazım."

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

TARIMDA İHRACATA YÖNELMEMİZ GEREKİYOR

Önümüzdeki günlerde Tarım sektörünün daha iyi yerlere gelmesi noktasında bazı girişimlerimiz olacak şeklinde konuşan Aktaş, " Allah nasip kısmet ederse Gıda Yem Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa projelendirdiğimiz bir konuyla alakalı 250 bin dolarlık yani yaklaşık 1 Milyon TL tutarında bir destekle çiftçilerimizin, tarım kesiminin üreticilerimizin ihracata açılabilmesi adına bir hamle başlattık. Eğitimlerimiz olacak, farklı aktivite ve etkinlerimiz ve yurtdışında B2B(ikili görüşme) olacak. İnegöl'ün meyvesi de, fidanı da farkı farklı ülkelerde pazar bulacak. Mobilyada olduğu gibi tarımda da bunu ihracatla desteklersek bu alanda çok daha güzel neticelere varacağımıza inanıyoruz" açıklamalarında bulundu.