Ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını da ifade eden Başkan Taban,

"Ocak ve Şubat aylarında yapılması zorunlu olan ölçü aletlerinin muayenesi için İnegöl Belediyesi'nin ölçü ve ayar memurluğuna başvuruda bulunulması gerekmektedir. Tartı ağırlıklarının her birinden, el terazileri, normal masa terazileri, otomatik terazileri, elektronik terazileri, kantar ve basküllerde bu kapsamda olup, 28 Şubat'a kadar yaptırmaları gerekmektedir.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

Damgalanmayan ve herhangi bir nedenle damga yaptırmayan esnaflara yasa gereği işlem yapılacaktır. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesi gereğince damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü ve tartı aletleri kullananlara da cezai işlem uygulanması zorunludur.

Kişi ve kuruluşların cezai duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, tartı ve ölçü aletinin cinsi, çekeri, markası, seri numarasının yer aldığı beyannamelerini mutlaka vermeleri gerekmektedir" dedi.

BEYAN İŞLEMLERİ ŞANTİYEDE YAPILACAK

Başkan Taban, ölçü ve tartı aletlerinin beyan işlemlerinin İnegöl Belediyesi Fen İşleri şantiyesinde Ölçü Ayar Grup Merkezinde yapılacağını da sözlerine ekledi.