KDV DÜŞTÜ AMA

Devletin KDV'deki indirimi eylül sonuna kadar uzatması sektörde memnuniyetle karşılanmıştı. Fakat bu kez düğün ve yaz sezonunu fırsat bilen tedarikçiler, ürünlerine zam yaptı. Mobilyacılar zam kararına tepki gösterdi.

1 Mayıs Güncel Altın Fiyatları 1 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

FIRSAT BİLDİLER

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç yaptığı açıklamada; evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını, ancak sektöre malzeme temin eden bazı tedarikçilerin bu durumu fırsat bilerek ürünlerine zam yaptıklarını aktardı.

VERİMLİLİĞE ODAKLANIN

İstihdam ve ihracat dostu mobilya sektörünün, KDV indiriminin ardından olumlu bir hava yakaladığını, evlilik ve yaz sezonuyla da sektörde bir canlanmanın başladığını kaydeden Güleç, sektöre malzeme sağlayan tedarikçilerin de fiyat artırmaktan ziyade verimliliğe odaklanması gerektiğini vurguladı.

KINIYORUM

Güleç, şunları söyledi: "Evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektörümüzde bir hareketlilik oluyor. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri doğru bir şey değil. Özellikle bazı tedarikçilerimizin zam girişimlerini şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum. Bütün mobilya tedarikçilerine söylüyorum. Mobilyacı esnafımız yeteri kadar para kazanmıyor ki. Zaten rekabete açık. Dünya ile rekabet ediyor. Bu kararınızı tekrar gözden geçirin"