25 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden Bilim Elçilerinin ve gerek sosyal medya gerek güncel hayatta birbirlerinden haberdar olmuş, Dost Meclisi adı altında oluşturdukları grup sayesinde gönül birliği sağlayan 25 üniversite öğrencisinin katılımıyla Orhaneli'deki köy okullarına bir ziyaret gerçekleştirdiler. Yöre insanın sıcaklığıyla başlayan sosyal etkinlikte üniversitelilere kahvaltı ikramında bulunuldu. Orhaneli Milli Eğitim Şube Müdürü iştirakiyle kahvaltı yapıldı. Akalan ve Çöreler Köyü'nde eğitim gören küçük öğrencilerin Bilim ve Teknoloji kapsamında bilgilerini artırmak ve tazelemek amacıyla deneyler, soru alışverişi yapıldı.


DENEYLER YAPTILAR
Günlük zaman diliminde süre zarfının dar olması sebebiyle 3 deney gösterimi uygulamalı şekilde gerçekleştirildi. "Gök Taşları" "Çelik Sıvı" ve "Model Araba" deneylerini çocuklarda meraklı bir şekilde izleyerek yapmaya çalıştılar. Daha sonra gittikleri okullara kendi el emekleriyle yapmış oldukları oyunları ve şişirdikleri balonları çocuklara hediye ettiler. Amaç edindikleri tek şey çocukların mutluluğu olduğunu söyleyen üniversite öğrencileri, şehir merkezinden uzak yaşayan öğrencilere hem rol model hem de gönül sıcaklığını aktarmak ve sevgiyi aşılamak üzere çıkılan bu yolda projelerine devam edeceklerini belirttiler.

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?


DOST MECLİSİ
Birbirleriyle arkadaşlık kardeşlik çerçevesinde buluşarak gönül birliği elde ettikleri, çoğunluğu Uludağ Üniversitesi olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde üniversite okuyan, memleketi Bursa ve diğer illerden olmak üzere öğrencilerin kurdukları bir grup. Bu grupta sosyal projelere yöneleceklerini, başta yarının bireyleri olacak çocukların gelişimini sağlayacak etkinlikler düzenleyeceklerini bildiren üniversiteli kardeşlerimizin tek umudu; çocuklar gülsün. Amaçları yarına mutlulukla umutla bakan ve sinesinde insan sevgisinin hiç eksilmediği yetişen nesli bu güzel ülkemize kazandırmak. Çocuklar gülerse dünya güler...