Günde 10 bin vatandaşın geldiği İnegöl Devlet Hastanesi tuvaletleri artık temiz ve hijyenik. Birçok düzenlemenin de yapıldığı tuvaletler, temizliği ve kalitesi açısından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetlenerek, hastaneye Türkiye'de ilk olan hizmet yeterlilik belgesi verildi.

ŞİKAYETLER GELİYORDU

Personelin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, "İnegöl Devlet Hastanesi yoğun bir hastane. Günde 10 bin insanın sirkülasyon halinde olduğu bir hastane. O açıdan umuma açık tuvaletlerin genel anlamda sıkıntılı olduğu şeklinde şikayetler geliyordu. Bu konuda neler yapabiliriz diye ekip olarak düşündük. Ve 'Kamuda Temiz Tuvalet' kampanyası başlattık. Bu bağlamda yapmış olduğumuz hizmetin niteliğinin kalitesini göstermek ve bir kuruluş tarafından akredite etmek üzere Türk Standartları Enstitüsüne başvurduk."

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

"Tuvaletlerimizin temizliği ve kalitesi açısından bizi denetlemelerini ve değerlendirmelerini istedik. Onların yaptığı değerlendirme sonucunda bir takım önerilerini yerine getirdik ve bugün itibariyle hizmet yeterlilik belgesini aldık. Bu belgeye sahip olan özel ve kamu hastanesi olmak üzere Türkiye'de ilk ve tek hastaneyiz. Bu gururu ve mutluluğu paylaşmak istiyoruz" dedi.

TEMİZLİK TİMİ İŞ BAŞINDA

Hastanede bulunan 32 tuvaletin yarım saat arayla temizlik timi tarafından temizlendiğini aktaran Göçmen, "Yarım saatte bir tuvaletin temizlenmesi konusunda tuvalet temizlik timi kurduk ve bunlar yarım saat içerisinde her tuvaletin mutlaka temizliğini yapıyorlar. Bu bağlamda tuvalet temizliği konusunda eksi olan puanımızı artıya çıkardığımızı düşünüyoruz. Biz elimizden geldiğince temizlemeye özen gösteriyoruz ama bu tuvaletlerin temiz kalması da vatandaşlarımızın da çabası gerekiyor."

VATANDAŞA TEMİZLİK ÇAĞRISI

"Bu açıdan bizlerin verdiği emeğin görülmesini istiyoruz. En azından hastaneden hizmet alırken tuvaletleri daha temiz, hijyenik kullanmaları ve bir sonraki kullanıcıya daha temiz bırakmalarını biz özellikle rica ediyoruz. Bu bağlamda bu belgenin kazanılmasındaki emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

"Biz sadece tuvalet açısından hizmet yeterlilik belgesine sahip olmadık. TSE'nin kuruluş işletme belgesine de sahip olduk. Biz hizmetimizi de TSE tarafından akredite etmiş olduk. Bu süreç 3 ay sürdü. Her bir belgeyi yetersiz olarak görüyoruz. Bir sonraki aşama nedir diye hemen bugünden düşünmeye başladık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından temizlik personeliyle birlikte pasta kesimi yapıldı.