Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Temmuz ayı, en fazla ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı ay olarak dikkat çekiyor.

4 YILIN ACI BİLANÇOSU

Haber arşivimizden derlediğimiz verilere göre; 2014, 2015, 2016 ve 2017 yılı Temmuz ayında İnegöl'de, yaşanan yaralanmalı kazalarda; 20 kişi hayatını kaybetti.

En fazla ölüm 2015 yılı Temmuz ayında olurken; söz konusu ayda meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Bunun ardından en fazla ölümlü kaza 2014 yılı Temmuz ayında yaşandı. Söz konusu aydaki kazalarda, 6 kişi hayatını kaybetti.

2016 yılı Temmuz ayında yaşanan kazalarda ise 2 öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı. İçerisinde bulunduğumuz Temmuz ayının ilk 15 gününde de yaşanan onlarca kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

DİKKATSİZLİK VE HIZ

Kazada hayatını kaybedenlerin çoğunun, sevk edildikleri hastanelerde kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazalarda motosiklet ile şarjlı bisikletler önemli rol oynarken, kazaların çoğu dikkatsizlik ve hız yüzünden meydana geldi.

YETKİLİLERDEN UYARI

Yetkililer, sürücüleri uykusuz direksiyon başına geçmemeleri, trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgelerde sabırlı olmaları, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları, emniyet kemerini takarak yolculuk yapmaları ve bütün kurallara uymaları konusunda uyarıda bulunuyor.