TEOG KALKTI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında TEOG sistemi kaldırıldığını yerine %10 sınavla, %90 mahalli yerleştirme ile öğrencilerin hangi liselerde eğitim göreceğinin belirleneceği Liselere Geçiş Sistemi getirilmişti. Hatırlanacağı üzere 2 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah sözel öğleden sonra sayısal olmak üzere iki oturumda sınav yapıldı."

TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI KURULDU

"Sonuçlar ise 26 Haziran 2018 tarihinde açıklandı. Öğrencilerimizin yanlış tercih yapmamaları, istemedikleri okulda öğrenim görmek zorunda kalmamaları için tercih danışmanlığı komisyonları kurduk. Eğitim Öğretim yılı içerinde 8. Sınıf öğrencilerine gerek liselerden gerekse kendi okullarındaki öğretmenlerinden okullarla ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunduk. Şimdi artık tüm bu çalışmaların ürüne dönüşeceği zaman geldi çattı."

DOĞRU TERCİH YAPIN

"Bu tercih zamanını en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Kılavuzdaki takvime göre tercihler 2-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak ve 30 Temmuz 2018 tarihinde yerleştirmeler açıklanacaktır. Tercih süreci bugün itibari başladı. Yerleştirmeler sonunda dört dönem şeklinde nakil tercihlerinin alınıp sonuçlandırılacağını, bu dört dönem sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin ya açık liseye yerleştirileceğini yada 10-14 Eylül tarihleri arasında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuranların kılavuzdaki kriterlere göre boş kontenjanlara yerleştireceğiz. Ayrıca 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9. Sınıfta başarısız olan öğrencilerin başvurularının da alınacağı kalan boş kontenjanlara aynı kriterlerle göre yerleştirme yapılacak" dedi.

MİİLİ EĞİTİM HAZIR

Şube Müdürü Orhan Çelik ise "Öğrencilerimiz için Tercih Danışmanlığı komisyonları kurduklarını bu komisyonların hafta içi her gün saat 9.00 ile 17.00 saatleri arasında başvuran öğrenci ve velilerimize yardımcı olacaklar. İnşallah bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bunun için ciddi hazırlıklar yaptık."

15 KOMİSYON GÖREVDE

"15 komisyonun kurulduğu okul ve merkezler Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi,

Kocatepe Ortaokulu, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu, İstaşKentaş Ortaokulu, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu, Abdulhamit Han Ortaokulu, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu, Gazipaşa Ortaokulu, Alanyurt Ortaokulu, Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, Ertuğrulgazi Ortaokulu, Sezai Karakoç Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu olarak seçildi." diye konuştu.

EN AZ 3 OKUL

Son olarak konuşan Şube Müdürü Ali Doğru da; "Bakanlığımız Sınavlı okul olarak belirlediği Mediha Hayri Çelik Fen Lisesine 120, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesine 90, Proje okulu Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayacak olan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi 120,

Diğer proje okulu Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 120."

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

"Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Alanına 30 Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına 30 "kontenjan belirlemiştir. Bu okullarımız 2 Haziranda sınava giren öğrencilerimiz tercih edebilecek. Fakat sınava girmiş olsalar dahi bu okulları tercih etmeden önce kendi bölgesindeki Mahalli liselerden en az 3 okul tercih etmek zorundalar."

"Bu tercih zorunluluğu öğrencilerin sınavlı okullara yerleşeme durumunda sistem tarafından değerlendirilecektir. Sistemin çalışması il içine öncelik verirken il dışını 2. Öncelikli olarak değerlendirecek. 2 Haziranda sınava giren öğrencilerimiz Mahalli Liselerden en az 3 en çok 5 tercih yapabilecek Sınavla alacak liselerden ise en fazla 5 tercih yapılabilecektir. Ayrıca 5 pansiyonlu okulda tercih edebileceklerdir."

HERKES BİR OKULA YERLEŞECEK

"Öğrencilerimiz sınavlı okullarda puan üstünlüğüne mahalli liselerde ise bakanlığımızın belirlediği kayıt bölgesindeki ortaokula devam edip etmediği, tercih sırası, mezun olduğu okulda kaç dönem öğrenim gördüğü, ikamet adresi, mezuniyet notu, devamsızlık gibi birçok kriterler devreye girecek. Hangi kriterin ne şekilde uygulanacağı kılavuz da mevcut."

"Bursa ili 32 bölgeye ayrıldı. 18. Ve 19. Bölgeler İnegöl bölgesidir. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda İnegöl 2 bölgeye ayrıldı. 8. Sınıftan 4067 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimizin ortaokulların bulunduğu bölgeler öğrenci sayıları itibariyle ve liselerin bulundukları bölgeler itibariyle kuzey güney olarak ayrıldı. Her iki bölgedeki öğrencilere Anadolu Liselerine %30 Anadolu İmam Hatip Liselerine %20 Meslek Liselerine %50 kontenjan ayrıldı."

"Her iki bölgedeki öğrencilerin Anadolu Lisesine ve diğer liselerimize yerleşme oranları eşittir. İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm-Otelcilik), Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık-Meslek), İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi (Eski adıyla Çıraklık Yeni statüsüyle Meslek Lisesi) her iki bölgedeki öğrenciler de tercih edebileceklerdir. Özel okulların 9. Sınıfına kayıt yaptıran ve özel yetenekle öğrenci alan Spor Lisesi Güzel Sanatlar Lisesi gibi okulları kazanan öğrenciler tercih yapmayacaklar." dedi.