Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

BİRLEŞTİRİCİ MESAJLAR İSTEDİK

CHP İlçe Sekreteri Kemal Torun, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "2016'yı geride bırakırken, yaşadığımız acıların son bulmasını dilerken; 2017 yılının hayallerimizin güçlenip gelişeceği, terörün sonlanacağını ümit ettik.

Bizler, ülkemizdeki çatışmaların ve bölgemizdeki savaşın son bulmasını, Mehmetçiklerimizin niçin ve kimin için olduğu belli olmayan savaş'ta şehit olmamasını umduk. Yurtta ve dünyada barış olsun istedik.

Devlet bürokrasisi liyakat a göre idare edilsin istedik. FETÖ'nün yerine başka tarikat mensupları yerleştirilmesin istedik. Yeni bir yıla, ötekileştirici değil, birleştirici mesajlarla gireceğimiz umduk"

BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ

"Oysaki; resmi kurumlar ve tarikat mensupları, yılbaşı kutlayanlar ve kutlamayanlar üzerine toplumu ayrıştırıcı ve ötekileştirirci bir dil kullandı. Yazılı ve görsel yayınlarla yılbaşı kutlayanları dini terimlerle tanımlayıp kafir ilan ettiler. Kamu görevlileri bu yayınların yapılmasına göz yumdu.

Keşke Başbakanımız katliamdan sonra yapmış olduğu 'suçu ve suçluyu övmek suçtur, cezasız kalmayacaktır' uyarılarını 2016 yılının son mesajında verseydi.

Sonuçta yeni yıla girerken yapılan bu katliamla hepimizin hayalleri, bir arada barış içinde yaşama arzu ve umudumuz derinden sarsıldı.

Ancak, bizler barış ve demokrasi hayallerimizi hep canlı tutup yeşertip geliştireceğiz. Bir arada barış içinde yaşayacağız"

TESLİM OLMAYACAĞIZ

"Teröre asla teslim olmayacağız. Bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat; laik, demokratik Cumhuriyetimizi ve onun kurumlarını sonsuza dek hep birlikte savunup geliştireceğiz. Bu ülkede vatandaşlık hukuku içerisinde bir arada yaşamamızı bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bu katliamda ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz"