Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

ÇÖPİŞ VE KIP KIP
Psiko-Tiyatro Derneği bu yıl da Dünya Tiyatrolar Günü'nü sahnede kutladı. Dernek üyelerinden oluşan ekip, Çöpiş ve Kıp Kıp adlı oyunlarıyla Birey Lisesi sahnesinde minik seyircileriyle buluştu.
Aysel Sarıca'nı yazıp Volkan Derman'ın yönettiği ve Gökhan Kaya, Damla Kaya, Berra İlgezdi, Filiz Kayalı, Abdurrahman Özturan, Eda Yetişen, Levent Çekiçi, Tolga Paktimur, Volkan Derman'ın rol aldığı oyun Kosova Özel Okulu ve Altın Nesil Koleji öğrencileri için oynandı.
YÜREKLERİMİZİ ISITIYORUZ
Dernek Başkanı Volkan Derman, yaptığı açıklamada;
"Bence tiyatro, küçükken anneannelerimizin ya da büyükannelerimizin ellerimize taktığı yün çilelerine benzer. Hani "Tak bakayım şunu, sana bir kazak öreyim" derler. Uzatırsın iki elini. Geçiriverirler yün çilesini. Alırlar yünün ucunu, başlarlar sarmaya. Siz açarsınız onlar sarar, siz açarsınız onlar sarar.
Rengarenk yün çileleri top olur, örmeye hazır hale gelir. Kazak olur, kaşkol olur, eldiven olur, yaşamı ısıtır. Tiyatro dediğiniz de böyle bir şeydir işte. Sizi sarar sarmalar, yaşamınızı ısıtır.
Bizi izlemeye gelen herkesin eline farkında olmadan bir ip tutuşturuyoruz böyle. Gözünüzün göremeyeceği ama aklınızın duyacağı ve yüreğinizin hissedeceği iplerden bağlıyız birbirimize ve oradan akan güçle yüreklerimizi ısıtıyoruz" dedi.
BİZLER MESLEKTAŞIZ ASLINDA
"Bu işin yarısı sizsiniz, yarısı da biziz, oyuncular" diyen Derman şöyle devam etti: "İzleyici ile oyuncu karşı karşıya gelmeden tiyatro denen mucize gerçekleşmiyor. İçimiz ısınmıyor, ruhlarımız boş kalıyor. Ben bu sebeple yıllardır bizlerin bir araya gelmemizi sağlayan herkese minnettarım.
İnegöl'de oluşturduğumuz sanat denen bu mucizeyle nefes alıyoruz; yorgun düşmüş dünyaya, umuttan uzaklaşmış insanlara güç veriyoruz. Biliyor musunuz? Bizler meslektaşız aslında. Tiyatroya giden, onun hakkında okuyan, zamanını ve parasını ayırıp izleyen, izledikleri üstüne fikir üreten, çağdaş, sanatsal yaşama gönül vermiş insanlar benim meslektaşlarımdır.
İzlediklerini başkalarıyla paylaşan, onları da kolundan tutup tiyatroya gelmesini sağlayan tiyatro severler de benim meslektaşlarım. Hepimiz birlikte gerçekleştiriyoruz tiyatro denen mucizeyi, güneşli yarınlara hep birlikte bakıyoruz"
BÜTÜN SEYİRCİLERE KUTLU OLSUN
"Yaşam boyu birlikte eğlenip, hayata ayna tutup, o aynada kendini arama ve bulma sevincimizin devam etmesi dileklerimle...
27 Mart Dünya Tiyatro Günü, bu mesleği yücelten bütün emektarlara, salonlara gelerek tiyatroyu tamamlayan bütün seyircilere kutlu olsun"