Geçen yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) kurulmamasından dolayı büyük sıkıntılar çeken üreticilerin mağduriyeti giderildi. 1 yıl aradan sonra TMO, Yenişehir'in Ödemiş Mahallesinde kuruldu.

REKOLTE YÜKSEK

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

Buğday alımına başlayan ofisi ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Hububat hasadımız başladı ve devam ediyor. Boğazköy Mahallesinde yer bulamadığımız için mecburen Toprak Mahsulleri Ofisini Yenişehir'in Söylemiş Mahallesinde kurduk.

"Bu sene rekolte yüksek. Bu sene dönümden ortalama 600 kilo civarında bir verim elde ediliyor. Yağışlar hasadın tarihini 10 gün geç olmasını sağlarken aynı zamanda rekoltenin artışını da sağladı" dedi.

FİYATLAR AÇIKLANMADI

Fiyatların henüz açıklanmadığını belirten Çelik, "Türkiye genelinde fiyatların belirlenmemesine rağmen sözleşmeli alımın ilk kez yapılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisimiz ilk kez böyle bir uygulama ile alım yapıyor. Fiyatlar açıklandığı zaman ürünün kalitesine göre çiftçimizin hesabına paraları yatacak."

RANDEVULU SİSTEMLE ALIM YAPILIYOR

"Devletimizin fiyatlar konusunda çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğine inanıyoruz. Randevulu sistemle alımlar yapılıyor. Randevu almak daha kolay. Randevu almadan TMO'ya gelenler saatlerce beklemek durumunda kalabiliyor. Ama randevu alanlar saatinde gelip teslimatı yapabiliyor" diye konuştu.