Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

TRT TV FİLMLERİ

Türk Sineması'nın 100'üncü yılı ve TRT'nin 50'nci yılını taçlandırmak için 2014 yılında başlatılan 'TRT TV Filmleri' projesine yazdığı senaryo ile katılan Oğuzhan Yılmaz'ın senaryosu film oldu.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYOR

'Ekisporter' ismini taşıyan film, TRT Ev Sineması'nın 2'nci haftası, 12 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Geçmiş yıllarda İnegöl'deki mobilya firmalarının ihracat departmanlarında dış ticaret olarak çalışan ve şuanda İzmir'de yaşayan Yılmaz, filminde İnegöl mobilyasını anlatıyor.

PROJE ÇOK FAYDALI

TRT TV Filmleri' projesinin TRT'nin sosyal sorumluluğunda gerçekleşen bir proje olduğunu aktaran Oğuzhan Yılmaz, "Benim gibi sektör dışından olup yazmak isteyen ve yazdıklarını bir yere ulaştırmak isteyen insanlar için çok faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum. Şuan güzel bir aşamaya geldik. Projem seçildi ve film yapıldı."

KÜÇÜK İMALATÇININ BÜYÜK HAYALLERİ

"Senaryo küçük imalatçının büyük hayallerini anlatıyor. Bodrum katında döşeme atölyesi olan Turan ustamızın büyük bir ihracatçı olmak için çabaları, zorlukları ve sıkıntıları komedi ile drama olarak anlatılıyor. 'Ekisporter' filmi kendi çalıştığım sektörle ilgili bir hikaye. Çalıştığım sektörle ilgili olduğu için o insanları, küçük esnafları tanıma imkanım oldu."

"Onların hayallerini, hayal dünyalarını yapmak istediklerini ve umutlarını gördüm. Bunu yazıya dökerek güzel bir film olacağını, insanları anlatacağımı düşündüm. İnsan yazarken kendi hayalini kuruyor. Okuyanların ve film olarak çekildiğinde de o hayalin başkaları tarafından görülmesi gerekiyor" diye konuştu.

FİLMİN HİKAYESİ İNEGÖL ÜZERİNE

Filmin hikayesini İnegöl üzerine yazdığını aktaran Yılmaz, "İnegöl'de bizim senaryo yazan, tiyatro oyunculuğu yapan, yönetmenlik yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Ama bunları nereye ve nasıl ulaştıracaklarını bilemeyen insanlar için burada bir kapı açıldı. Yeteneğin varsa yazmak istiyorsan senaryonu gönder" diye konuştu.

PERŞEMBE AKŞAMI TRT 1 EKRANLARINDA

Bu arada Perşembe akşamı TRT 1 ekranlarında yayınlanacak film; küçük bir koltuk döşeme atölyesi olan Turan ustanın değişen piyasa koşulları gereğince kabuklarını kırıp, büyüyerek ihracat yapmak istemesi amacıyla girdiği yolda yaşadığı zorlu süreci anlatıyor. Mütevazı bir hayat yaşayan Turan ustanın, kabuğunu kırıp büyüyerek ihracat yapmaya karar vermesi ile yaşadığı zorluklar ve değişen hayatı Ekisporter'da izleyiciyle buluşuyor. Filmin çekimleri yapımcı firma tarafından Muğla'da yapıldı.

'TRT TV FİLMLERİ' PROJESİ NASIL OLUŞTU?

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri projesine, 864 senaryo başvurusu yapıldı. Değerlendirmeye uygun bulunan 599 senaryo, alanında uzman ve bağımsız senaristler ile dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulunca değerlendirildi.

Komedi, drama, fantastik türleri dahil 12 türde, 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Projede, senaryo yazarları ve sinema profesyonellerinin yanı sıra farklı mesleklerden insanlar da yer aldı. 2015 yılında, Türkiye'nin dört bir yanına kurulan setlerde, film endüstrisinin tüm paydaşları, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan teknisyenine sahadaydı. 33 film çekilerek, gösterime hazır hale getirildi.

Filmlerde; İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi birçok tanınmış isim rol aldı.

OĞUZHAN YILMAZ KİMDİR?

12 Mart 1974 doğumlu olan Oğuzhan Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. Çukurova Üniversitesi'nde Turizm İşletme eğitimi aldıktan sonra, firmaların ihracat departmanlarında çalışmaya başlayan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.