Samsung'un üst seviye akıllı saati Galaxy Watch 7 geliyor! Samsung'un üst seviye akıllı saati Galaxy Watch 7 geliyor!

MARMARA'YI TEMSİL EDECEK
İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin, elektrikli asfalt araçlarında yol mesafesinin uzatılması projesiyle TUBİTAK 48.orta öğretim öğrencileri proje yarışmasına katıldı. Aytekin, geliştirdiği projeyle TÜBİTAK yarı finallerini birincilikle tamamlayarak; büyük finalde Marmara Bölgesini temsil etmeye hak kazandı.
SON 20'YE KALDI
Aytekin gazetemize yaptığı açıklamada; "Türkiye'den 14 bin projenin katıldığı yarışmada bir İmam Hatipli olarak son 20 proje arasına kalmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yarışmada büyük finalde de birinci olarak İnegöl'ün, Bursa'yı ve de Marmara Bölgesini en güzel şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.
2 SAAT ŞARJLA 500 KM YOL
Aytekin projeyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "Elektrikli asfalt araçlarında yol mesafesinin uzatılması projesi bit elektrikli arabaya uygulandığında normalde 8 saat şarj olup; 100 km yol gidiyorsa; sistemimiz uygulandığında 2 saate şarj olup; 500 km üzerinde yol gidecek. Amacımız elektrikli araçların en büyük sorunu olan şarj süresini kısaltıp; yol mesafesini uzatmak"
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Aytekin son olarak bu projede emeği geçen Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican'a, Okul Müdürü Mahmut Alpir'e, projede gözetmen öğretmen olarak eşlik eden Cihan Ülgen'e teşekkür etti.