Aralık ayında yazılan faturalarda meydana gelen eksik okuma ve yüksek meblağlar ile oluşan tepkiler sonrası İNGAZ Bölge Müdür Vekili Yavuz Seneman ile görüştük.

ARALIK AYINDA TÜKETİM FAZLA

Aralık ayında fazla tüketim olmasından dolayı faturaların yüksek geldiğini ifade eden Yavuz Seneman; "Şimdi bu faturaların yüksek gelmesinin nedeni Aralık ayında ortaya çıkan hava sıcaklıkları Kasım ayına göre ciddi manada hava sıcaklıkları düşüşü var. Hava sıcaklıklarında bir önceki aya göre yarı yarıdan fazla bir düşüş var. Aralık ayında yeteri kadar tüketimlerin yüksek oluşu ve doğalgaz fiyatlarındaki artışlarından dolayı Aralık ayı faturaları genelde yüksek çıkıyor. Bu da normal bir durum" dedi.

KASIM AYINDA HATA OLUŞTU

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti

Kasım ayındaki faturalarında bir kısmında tahakkuk hatası olduğunu belirten Yavuz Seneman "Kasım ayından kaynaklı farka gelince Kasım ayında tarafımızca yapılan sistemsel tahakkuk eksikliğinden kaynaklı hata meydana geldi. Bu öngörülebilen bir durumdur. Nasıl faturalara ilave olarak yansıtılmışsa geçmişte 4-5 sene öncede indirim olarak yansıtılmıştı. Bu tabi olduğumuz enerji piyasası yönetmeliklerine göre de bunlar öngörülebilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde eksik yada fazla tahakkuk sonraki ayda uzun süreli ise sonraki aylarda iade edilir şeklinde bize bu yetki veriliyor. Durum bundan ibarettir bunun dışında İNGAZ'ın yapmış olduğu bir zam yada farklı bir uygulaması yoktur. Fiyatlarımız şeffaftır, gaz alış fiyatımız ve üzerine konulan sistem kullanım bedeli artık KDV'dir doğalgazın fiyatı. Doğalgazın fiyatlandırılması olabildiğince şeffaftır" diye konuştu.

3 MAHALLE ETKİLENDİ

Yaklaşık 6 bin abonenin yanlış tahakkuktan etkilendiğini belirten Yavuz Seneman, şöyle devam etti: "Bu fatura Süleymaniye Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesinin bir bölümü, Osmaniye mahallesinin bir kısmı yani İNGAZ binamızın yakın kısımlarında meydana geldi. Bu olay ilk okunan günlerde meydana gelmiştir. Yenişehir Alanyurt gibi bölgelerde böyle bir durum meydana gelmedi."