Başkan Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

"29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyetimizin ilk askeri darbesi 1960'da yapılmış ve o günden sonra birçok darbe ve darbe girişimi gerçekleşmiştir. 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat, 27 Nisan E- Muhtırası ve akıllarımızdan hiçbir zaman çıkmayacak olan 15 Temmuz hain darbe kalkışması başta olmak üzere toplam 8 darbe ve darbe kalkışması gerçekleşti.

DIŞ GÜÇLER İSTEDİ

Tüm bu darbeler ve kalkışmalar dış güçlerin desteği ile gerçekleşmiş ve ülkemiz her darbe sürecinde birçok sıkıntıya girmiştir. Özellikle 12 Eylül askeri darbesinde binlerce insan cezaevlerinde işkencelere maruz kaldı, siyasetçiler derdest edildi ve ülkemiz kara günler yaşadı. Milletin o dönemki idaresi askeri vesayet tarafından yok sayıldı ve devletin tüm ruhu darbeci bir anlayışla dizayn edildi.

AMERİKA'NIN ÇOCUKLARI

12 Eylül Darbesi'nin gerçekleştiği sırada ABD'de ' Bizim çocuklar işi becerdi' denildi. 12 Eylül Askeri Darbesi tamamen emperyalizmin kurguladığı bir oyundu ve bu oyun milletimiz tarafından ağır bedellerle ödendi. Tarihin her döneminde darbeciler, dış güçlerin, emperyalizmin maşaları rolünde olmuşlardır. 12 Eylül'de bu rolü de Kenan Evren ve arkadaşları üstlenmişti. Pentagona bildirilen ve ABD'nin bizim çocuklar dediği çocuklarda aynen onlardı.

15 TEMMUZ'DA YİNE KARŞIMIZA ÇIKTILAR

"ABD'nin bizim çocuklar dediği kişiler, 12 Eylül'den sonra, hem 28 Şubat'ta, hem 15 Temmuz'da milletimizin karşısına çıktılar. Ancak 15 Temmuz'da tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde yıllarca sızan ve yuvalanan hainlerin kalkışması eskisi kadar kolay olmadı ve kısa bir sürede milletimizden en net cevabı aldılar. 12 Eylül'de milletimize kara günler yaşatanlar ile 15 Temmuz'da karşımıza çıkanlar birebir aynıdır.

12 Eylül'de milletin iradesini postalları altına alanlar, 15 Temmuz'da tanklarla milletimizi ezenler, F-16'lar ile milletimizi bombalayanlar aynı ruhun çocuklarıdır. Bu çocuklar ABD'nin bizim çocuklar dediği işbirlikçiler ve maşalarıdır"

MİLLET MÜSAADE ETMEYECEK

Ben bu duygu ve düşüncelerimle 12 Eylül Askeri Darbe girişimi başta olmak üzere, tarihin her döneminde ülkemize kara günler yaşatan darbeleri ve vesayet odaklarını kınıyor, Rabbimden bir daha o günleri milletimize yaşatmamasını temenni ediyorum. Unutulmasın ki milletimiz bundan sonra ne vesayet odaklarına, ne darbelere artık müsaade göstermeyecektir"