Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

Şehrin kötü görüntüye sahip alanlarının değerlendirilerek estetik bir görünüme kavuşmasının yanında trafik ve parklanma sorununa çözüm olacak otopark uygulamalarının sayısını arttıran İnegöl Belediyesi, aynı zamanda çocukların özgürce vakit geçirip güvenli bir şekilde oyunlar oynayabileceği çocuk oyun alanlarının yapımını da sürdürüyor.

Bu kapsamda Turgutalp Mahallesi Arslan Sokakta yeni bir çalışmanın startı verildi.

KÖTÜ GÖRÜNTÜ VARDI

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, dün çalışmanın sürdüğü alanda incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Kansu, İnegöl Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Adil Kansu, "Bugün de Turgutalp Mahallesi Arslan Sokaktayız. Burada yapılan çalışmaları incelemeye geldik. Arslan Sokakta buradaki boş arsada çok kötü bir görüntü vardı. Gördüğünüz gibi eski bir trafomuz var arka tarafta.

Her tarafı yazılmış, çizilmiş halde. İnşallah bunları toparlamak ve mahalle sakinlerimize hem otopark hem çocuk oyun alanı yapmak amacıyla bir çalışma başlattık" dedi.

13 ARAÇLIK OTOPARK VE ÇOCUK OYUN ALANI

Yapılan çalışma hakkında bilgi de veren Kansu,

"Üzerinde çalıştığımız alan yaklaşık 500 m2. Bu alan üzerinde 193 m2'si 13 araçlık otopark olmak üzere; 120 m2 çocuk oyun parkı ve yaklaşık 10 m2'lik alana da ıhlamur ile akçaağaç dikilecek. Diğer alanlar sert zemin olarak kalacak.

İnşallah buraları toparlayınca trafonun da dış bakımı ve boyasını yapacağız. Mahalle sakinlerimizin araçlarını güvenli şekilde park edebilmesini ve çocuklarımızın güzel vakit geçirip eğlenebilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

OTOPARK SAYILARI ARTACAK

Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak bugüne kadar 70 mahalle otoparkını ve 163 çocuk oyun alanını İnegöl'ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdıklarını hatırlatarak:

"İnşallah bu devam edecek. Önümüzdeki aylarda sayıları arttıracağız. Ben bu hizmetlerin mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

BİR PİSLİKTEN KURTULDUK

Turgutalp Mahallesi Muhtarı Beşir Alıç ise İnegöl Belediyesine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek:

"İnegöl Belediyesi ile mahallemizde işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Burada böyle kötü görüntüye sahip bir alan vardı. Sağ olsun Adil Kansu Başkanımız burayı toparlayalım diye teklifte bulundu. Bizde mahalle halkımızdan da fikir alarak buranın böyle otopark ve çocuk parkı olarak düzenlenmesine karar verdik.

Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir ortam oluşuyor burada. Bir pislikten kurtulduk. İnşallah mahalle sakinlerimize de hayırlı olur" dedi.