Turizm Haftası münasebeti ile Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

41. TURİZM HAFTASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Maksut Hepgüven,

"41. Turizm Haftası kutlama programımıza hoş geldiniz. Turizm Haftası; toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü, 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir" dedi.

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

TURİZM SÜREKLİ GÜNDEMDE KALMALI

"Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda Bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir" diyen Hepgüven, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla, hafta içerisinde turizmin sürekli gündemde kalması sağlanmaktadır. Türkiye'mizin; tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, farklı doğal güzellikleri, ülkemizin her yöresinden birlikte kardeşçe yaşadığı, sıcak, misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu da bir gerçektir. İnegöl'ümüz, Bursa'nın en büyük ilçesi, Türkiye'nin 40. büyük kenti...

Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarındaki Söğüt, Bilecik, İznik ve Bursa'nın merkezinde yer almakta, Anadolu'nun önemli ulaşım yolları üzerinde bulunmaktadır. İnegöl; İstanbul, Ankara, İzmir şehirlerinin üçgeninin tam ortasında, kara, hava, deniz ve yakında kavuşacağımız demiryolu ile ulaşımı kolay olan merkezi bir yerdir. Sosyo-kültürel yapısı ile Türkiye'nin her yöresinden insanı iç içe yaşamakta olup kültür zenginliğine sahiptir"

İNEGÖL, ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ

"İnegöl 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan birçok medeniyeti barındırmıştır. İnegöl tarihi eserleri, örnek kent müzesi, oylat kaplıcaları, yamaç paraşütü, mağarası, köftesi, mobilyası, mehteri, patatesi, ayçekirdeği, çınarları, maden suları, içme suları, şifalı suları, çileği, modern kent görünümüyle ülkemizin gözbebeğidir.

Bizlere düşen bu değerlerimize sahip çıkmak, onları tanıtmaktır. Turizm Haftasının ilçemiz kutlamasının okulumuzda gerçekleştirilmesinden dolayı onur duyuyoruz. Turizm Haftası'nın açılışını bu düşüncelerle kutluyor, her yıl olduğu gibi bu yıl da desteklerini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, BAL-GÖÇ Derneğine, emeği geçen tüm okul idareci ve öğretmenlerime katkılarından dolayı teşekkür ediyor, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarına başarı dileklerimi iletiyor, hepimizin ortak gayretimiz neticesinde İnegöl'deki turizmin, Bursa'daki turizmin en genel ifade ile Türk turizminin mümkün olan en kısa zamanda en üst seviyeye geleceğine yürekten inanıyorum"

Konuşmanın ardından program; şiir dinletisi, tiyatro gösterimi, folklor gösterisi sonrası ikram ile sona erdi.