Tarihini yaşamış ve yaşatan bir ülke olarak Türkiye'nin Bacasız sanayi diye nitelendirilen turizmden hak ettiği payı alması noktasında ülkemizin tüm güzelliklerine dikkat etmek için her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanıyor. Bu yıl 41.si kutlanan Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler, sergiler ve aktiviteler yapılarak yurt içi ve yurt dışı turizmin canlanması hedefleniyor. Bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan turizmin insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağı olduğu belirterek bu haftanın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bacasız sanayi dediğimiz turizm alanında istenilen seviyeye gelmemiz için gelin hep birlikte güzel İnegöl'ümüzün tüm değerlerini kucaklayalım" şeklinde konuştu.

BACASIZ SANAYİ TURİZM

Bacasız sanayi diye nitelendirilen turizmin yurt kalkınmasındaki payı çok büyüktür diyen Aktaş, "Günümüzde turizm, bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birisi. Aynı zamanda turizm İnsanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağı. Bizler de turizmin İnegöl ile özdeşleşmesi ve şehrimizin bu sektörden gerektiği kadarıyla pay alabilmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Binlerce yıldan beri gelip geçmiş uygarlıkların beşiği İnegöl sayısız tarihi eserlerle dolu. İnegöl'ün dört bir tarafında tarihin her devrini simgeleyen izlere rastlamak mümkün. Bu tarihi zenginliğe eşsiz doğa güzelliklerini, her mevsim insana huzur veren iklimini eklediğimizde şehrimizin bir turizm cenneti olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Medeniyetlerinin mührünü taşıyan İnegöl'ümüz Mobilyası, Köftesi, Ayçekirdeği ve Oylat gibi markalarıyla her geçen gün bölgesinde aranan ve örnek gösterilen bir şehir olarak yoluna devam ediyor."

"İNEGÖL TURİZMDE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADI"

Sanayi, Mobilya ve Tarım sektöründeki atılımlarıyla bir cazibe merkezi olan İnegöl'ümüzün bu sektörleri destekleyici olma adına turizm ayağında da son yılarda adından söz ettirdiğini belirten Aktaş, "İnegöl'ümüzün saklı kalmış doğal güzelliklerinin tanınması, bilinmesi ve dönem dönem farklı aktivitelerle ziyaret edilmesi, dolayısıyla İnegöl'ün ismini ön plana çıkartılması adına önemli organizasyonlara katılım gösteriyoruz. Özellikle bu yıl İstanbul'da gerçekleşen dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'e, Türk Turizm sektörünün en önemli etkinliklerinden birisi olan ve Türkiye'nin en önemli turizm firmalarını bir araya getiren Travel Expo Ankara 2017 Turizm fuarına katılım göstermiştik. Katılım gösterdiğimiz ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimizi ve şehrimizin doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Beraberinde de hem Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hem de Oylat Kaplıcalarımızın tanıtımlarını yapıyoruz. Görüyoruz ki turizm sektörünün önemli temsilcilerinin yer aldığı böylesi önemli bir organizasyonda markalarıyla ile büyüyen İnegöl şimdi de Turizmde adından söz ettiriyor."

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

TURİZM ÇALIŞTAYI

İnegöl'ümüzü önemli bir yere getireceğine inandığımız bu sektörde daha planlı ve programlı neler yapabiliriz noktasında bildiğiniz üzere geçen Mayıs ayında sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla Balıkesir Üniversitesi eski rektörü ve aynı zamanda kendisi de İnegöllü olan Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'nun eşliğinde bir Turizm Çalıştayı gerçekleştirmiştik diyen Aktaş, "Bu çalıştayda kendimize bir yol haritası belirledik. İşte bu doğrultuda çizeceğimiz yol haritası ile termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı ve İshakpaşa Külliyesi, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası, yamaç paraşütü için Türkiye'de tek üç yöne kalkış imkanı sunan Aktaş Tepe, kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizmi dediğimizde Mobilya Müzesi şehrimizin ilk akla gelen bu zenginliklerine İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki kırsal turizmi de geliştirerek markalarımıza bir yenisini daha eklemek istiyoruz" dedi.

DOSTUM SİZLERİ BEKLİYOR

Bir kartopu misali büyüyen ve artık kabuğuna sığmayan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM)'un emin adımlar ile yoluna devam ettiğini belirten Aktaş, "Dostum'da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki İnegöl Belediyesi'nin mega projelerinden biri olan ve İnegöl'ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız. "

TURİZMDE ÖNE ÇIKAN DEĞERLER

Aktaş açıklamasında Dostum merkezli belli başlı unsurları da zikretti. Aktaş, "Kıran mahallemizin üzerinde 2300 metre yüksekliğinde ve 3 tarafa kalkış yapılabilen Aktaş tepemiz. Yamaç Paraşütüne Türkiye'nin en uygun yerlerden. Fethiye bu konuda Türkiye'de bilinen bir yer fakat Fethiye'deki tepe tek taraflı uçuşa imkan tanıyor. Biz inanıyoruz ki Yamaç Paraşütü branşında şehrimiz çok ciddi bir açılım yaparak bu alanda bir çekim merkezi olacak. Fevziye kanyonu da bizlerin önem verdiği bir yer. 6 kilometrelik uzunluğundaki görülmeye değer eşsiz manzaralara sahip parkuru ile Fevziye Kanyonu doğa sporlarına tutku ile bağlı olanları bekliyor. Oylat'ta da bildiğiniz üzere kaya tırmanışı ile alakalı bir çalışma yaptık. İnegöl dışından birçok sporcu buraya gelerek bu adrenalin dolu maceraya katılım gösteriyor. Beraberinde Oylat mağarası var. Oylat mağarası da bizim nirengi noktamız olacak. Ayrıca eşsiz doğasıyla ve oksijen deposuyla Boğazova yaylamız var. Bizlerin gerçekten değerini bilmediğiniz ve keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi bizlere uzaktan bakıyor. Burayla alakalı yakın zamanda çalışmalarımıza başlıyoruz inşallah. Dolayısıyla bunların hepsinin arasında biz bir bağ kurmaya çalışıyoruz."

İnegöl'ümüz bu önemli değerleri ile turizm sektöründe ön sıralarda olmayı hak ediyor diyen Aktaş, " Ben bir turizmci değilim bu sektörden gelmiyorum ama bu şehrin bir belediye başkanı vasfımın yanında bu şehre gönülden bağlı bir kişi olarak İnegöl'ümüzün turizm konusunda önemli değerleri içinde barındırdığına yürekten inanıyor ve artık bu turizm hazinesini ortaya çıkarma zamanının geldiğini düşünüyorum. Turizmde atacağımız adımlarla, oluşturacağımız sinerji ile turizm alanında şehrimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum."

TURİZM DANIŞMA OFİSİ AÇILIYOR

İnegöl'ün Turizm değerlerinin konuşulacağı "Turizm Tanıtma Platformu" istişare toplantımızı da Cumartesi günü gerçekleştireceğiz diyen Aktaş, "Turizmin şehrimizin isminin daha fazla duyurulması ve bünyesinde barındırdığı değerlerinin tanıtılması noktasında önemli bir güç olduğunun farkındayız. Bizlerde Turizm üst başlığı altında şehrimizi bu alanda hak etiği yere getirmek için tüm dinamiklerimizi harekete geçirmenin uğraşındayız. Bu açıdan yapacağımız toplantının verimli olacağına yürekten inanıyoruz. Bu toplantımızın akabinde de İnegöl'ümüzün saklı kalmış güzelliklerini ön plana çıkarmak için Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi içerisinde belirlediğimiz yerde çalışmalarına başlayacak olan Turizm Danışma Ofisimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm ilçe halkımızı bu açılışa beklediğimizi buradan belirtmek istiyorum."

Aktaş son olarak, "Şehrimizin turizm sektöründe öne çıkmasını sağlayacak ve bu alanda hak ettiği noktaya gelmesi adına oluşturulacak destinasyon alanları ile şehrimizin bir cazibe merkezi haline geleceğine inancımız tamdır. Belediye olarak bu konuda her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. İnegöl'ün turizm sektöründe hak ettiği yerlere gelmesi temennisiyle, bu şehirde 7/24 turizmi yaşamak dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.