Bedir mesajında yaptığı açıklamada;

"4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi aleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i n vefatının üzerinden 21 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir.

Çünkü Başbuğ Alparslan Türkeş 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır."

TÜRK-İSLAM MEDENİYETİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU

"Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehine söylemiştir. O yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk'ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. Rahmetli Başbuğumuz; soluk alıp verdiği her anda, tüm dünyadaki mazlum Müslüman Türk'ün umudu olmuş, geçmişin derinliğini geleceğe ışık tutarak gönülleri feth etmiş böylelikle dün, bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur."

ÇELİKTEN İRADE TÜRKEŞ

"O bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlakın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisidir.

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

Yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı İslam inancını yüksek maneviyat şuuru içinde her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olduğunu her daim göstermiştir."

MİLLETİ İÇİN ÇALIŞTI

"Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti, dostları ve hasımları tarafından hep kabul görmüş ve eninde sonunda da hakkı teslim edilmiştir.

Başbuğ hainlerin, kalbi kötü olanların, ahlakı ve niyeti bozukların, milleti küçültmeye çalışanların, Türkiye'yi yabancı ideolojilerin esaretine teslim etmeyi aklından geçirenlerin karşısında olmuş; bölünmeye, bölücülüğe, bozgunculuğa sonuna kadar karşı çıkmıştır."

DAVASI SÜRECEK

"1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının Nisanına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesi, hayatını ülkesine ve milletine adamışlığın en mümtaz örneklerini oluşturmuştur.

İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Başbuğ gibi bizimde haykırmaya ve son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğimizi beyan eder merhum Başbuğumuzu ve aziz ülkü şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.