Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

15 TEMMUZ'U ANLATACAKLAR
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı izniyle Türkiye çapında düzenlediği "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi" temalı yarışmaya resim, şiir, kompozisyon dallarında katılan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi öğrencilerinden Selime Atabey kompozisyon; Fadime Evran şiir ve Zeliha Çolak resim dallarında birincilik alarak; Türkiye finallerinde ilçemizi temsil etme hakkı kazandılar.
YARIŞMALARDA ÖNCÜ OKUL
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan;
"Okul olarak kültürel faaliyetlerde öncü bir okul konumundayız. Her yıl aldığımız başarılı sonuçlara bu yıl da yenilerini katıyoruz.
Özellikle 15 Temmuz konulu yarışmalara katılarak öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmelerine katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl da Türkiye, Bursa ve İnegöl birincilikleri alarak okulumuzu başarıyla temsil ettik.
Yarışmalara öğrencilerimizi okul müdür yardımcım ve edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu hazırlamaktadır. Kendisine teşekkür ederim. Kendisinin danışmanlığında son sekiz yılda yüzü aşkın başarıya imza attık.
Ayrıca öğrencilerimin başarılarının devamını dilerim. Öğrencilerimizin başarısını para ödülüyle pekiştireceğiz. Yarışma şartnamesi gereği öğrencilerimizin başarılarını okul sitemizde ve yerel basınımızda duyuracağız" dedi.
HEDEF TÜRKİYE DERECESİ
Dereceye giren öğrenciler adına konuşan Fadime Evran ise şunları söyledi:
"Aldığımız bu başarıdan dolayı çok mutluyum. Daha önceki yıllarda da Metin Kürümoğlu hocamızla Türkiye, Bursa, İnegöl başarıları elde ettik. Selime arkadaşımla beraber okulumuz adına on ayrı başarıya imza attık.
Bu başarılara Zeliha arkadaşımızda iki ayrı başarıyla katkı sundu. Metin hocamıza ve okul müdürüme bize katkılarından dolayı teşekkür ederim. İnşallah ülke finallerinde derece alarak Türkiye derecesi alırız"