İlk yılında 9 farklı kodlama diline hakim 500 atölye katılımcısı ve 3.000'i aşkın ziyaretçisiyle gerçekleştirdiği 20 kodlama atölyesiyle önemli bir başarıya imza atan Kodlama Festivali, Türkiye'nin ilk ve tek kodlama festivali olarak bu yıl daha büyük hedeflerle geniş kitlelere ulaşmayı ve başarısını sürdürmeyi amaçlıyor.


EĞİTMEN EĞİTİMİ ATÖLYELERİNE İLGİ BÜYÜK

Kodlama Festivali'nde, 7-12 yaş arası miniklere yönelik düzenlenen atölyelerin yanı sıra, eğitmen eğitimi kategorisinde yetişkinlere yönelik programlar da düzenleniyor. Özellikle öğretmen ve maker eğitmen adaylarının yoğun ilgi gösterdiği atölyelere, hobi amaçlı katılmak da mümkün. Eğitmen eğitimleri; geleceğe yön verecek nesillerin, teknolojiyi daha etkin şekilde kullanmasını sağlamak amacıyla eğitmenlere düşen görevi vurgulamak ve eğitmenlerin alanlarında daha yetkin düzeye ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Kontenjanların sınırlı olduğu atölyelerde kayıtlar neredeyse tamamen dolmuş durumda.

MICROSOFT VE GOOGLE EĞİTİMLERİ

Uygun fiyatlı POCO C61 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı Uygun fiyatlı POCO C61 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

İnternet ve bilişim teknolojilerinin önde gelen kurumlarının yer alacağı atölyelerde, iki teknoloji devi Microsoft ve Google ekipleri de katılımcılara kodlamanın püf noktalarını aktaracak.

GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYENLERE EĞİTİMLER

TİM-TEB Girişim Evi tarafından gerçekleştirilecek girişimci eğitimleri, girişimci adaylarının, doğru iş fikrini bulmaktan başarılı şekilde hayata geçirmeye kadar tüm süreçlerde bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor.

HEDEF 50 BİN ZİYARETÇİ

Kodlama Festivali'nin yenilikçi ve vizyoner bir organizasyon olarak kitleleri harekete geçiren atmosferi, kurumsal katılım ve bireysel ziyaretçi rakamlarını oldukça yukarılara çekiyor. Bilim merkezleri, atölyeler, inovasyon merkezleri, üniversiteler, okullar, startup'lar, dijital platformlar, sivil toplum kuruluşları ve yayınevleri tarafından desteklenen organizasyonun; 5-12 yaş arası minikler, yazılım geliştiriciler, üniversite öğrencileri, girişimciler, öğretmenler, okul yöneticileri, veliler, blogger ve vloggerlardan oluşan binlerce kişilik bir ziyaretçi kitlesi var.

Robotik kodlamadan Arduino'ya, nesnelerin internetinden etkileşim tasarımına, VR teknolojilerinden açık kaynak yazılım ve 3 boyutlu yazıcılara kadar 30 farklı atölyenin gerçekleştirileceği Kodlama Festivali 2018, bu yıl tam 50 bin ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Podyumpark Bursa'da gerçekleştirilecek bu görkemli festivale katılmak ve festivalle ilgili daha fazla bilgi almak için kodlamafestivali.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.