ÜLKEMİZDEN KATILAN TEK EKİP
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti organizasyonunun bu yılki durağı Kazakistan'ın başkenti Astana, Almata, Türkistan ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek olarak belirlendi.
18 Mart'ta başlayacak olan etkinliklere ülkemizden katılan tek ekip ise İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu olacak.


TÜRKİYE'Yİ TANITICI ÇADIR KURULACAK
Belediye Halk Dansları Topluluğu, organizasyon öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.
Halk dansları ekibi ile birlikte İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit ile Gençlik Merkezi Müdürü ve ekibin sorumlu folklor hocası Recep Erdoğan'ın katıldığı ziyarette Başkan Aktaş ekibe başarılar diledi. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Recep Erdoğan, seyahat öncesi hazırlıkların tamamlandığını kaydederek:
"İnegöl Belediyesi halk dansları grubu olarak 18 Mart tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'ya ve Almata'ya, Türkistan'a ve bunun yanında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'i içeren bir seyahat yapacağız.
Bu seyahatimizi sağlayan Belediye Başkanımıza gençlerimizle birlikte teşekkür etmek için buradayız. Seyahatlerimiz sırasında aynı zamanda buralarda Türkiye'yi tanıtıcı çadırlarımız da olacak. İnegöl'ü iyi bir şekilde tanıtma fırsatımız olacak. Hazırlıklarımız tamam" dedi.


TÜRKİYE'DEN KATILAN TEK EKİP
Türsoy'un hazırlamış olduğu bu etkinliğe Türkiye adına katıldıklarını da dile getiren Erdoğan,
"Ülkemizden katılan tek ekibiz İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu olarak. Bize destek verdiği için Sayın Belediye Başkanımıza gençler olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
İNEGÖL'ÜN KÜLTÜRÜ YURT DIŞINDA DA TANITILMALI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl'ün hızla geliştiğini, büyüdüğünü ve güzelleştiğini kaydederek:
"İnegöl aynı zamanda ticaretiyle, ekonomisiyle ve ihracatıyla gelişip büyüyor. Bu manada İnegöl'ün sosyokültürel yapısının, İnegöl'deki sosyal ve kültürel faaliyetlerin zenginliğinden her zaman söz ediyoruz. Fakat bunu sadece İnegöl içerisinde bırakmayıp yurt dışında da tanıtmak gerektiğini özellikle her ortamda vurguluyoruz" dedi.

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı


TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEMİZ SEVİNDİRİCİ
Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği tarafından başlatılan Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması kapsamında 2012 yılından itibaren sırasıyla Astana, Eskişehir, Kazan, Merv ve Şeki şehirlerinin Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Aktaş,
"Bu şehirler yıl boyunca düzenlenen kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerle Türk kültürünün buluşma noktası haline gelmiştir. 2017 yılında da Kazakistan'da Almata başta olmak üzere Çimkent, Türkistan ve Taraz şehirlerinde ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te farklı etkinlikler yapılacak.
Türkiye'yi temsilen İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun bu etkinliklere katılıyor olması bizim için çok sevindirici bir şey. Belediye Halk Dansları Topluluğunu 2011 yılında kurmuştuk, 6 yıl oldu. Dönem dönem yurt içi ve yurt dışında olmak kaydıyla farklı etkinlik ve organizasyonlara katılıyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Aktaş, çocukların yurt dışına çıkmasının da onların kişisel gelişimi açısından önemli olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
"Bu da bizim önemsediğimiz ve arzu ettiğimiz bir durum. İnşallah kazasız belasız gidip gelmeyi Allah nasip etsin. Nihayetinde organizasyonla ilgili de işin başında hem Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz hem de Gençlik Merkezi Müdürümüz ve ekibin folklor hocası olan sorumlu hocamız başlarında olacaklar.
İnşallah kardeşlerimizin de ilçemizi en güzel şekilde temsil edip başarılarla geri döneceklerini ümit ediyorum."